Hlavní obsah

Proč je člověk často unavený?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravý spánek je nedílnou součástí každého dne. Bohužel mnoho lidí má problémy s usínáním, probouzením i vstáváním. Zdravé spaní se v dnešní době přetížené stresem stává zásadním problémem. Nevyspalý a unavený člověk snadno podléhá beznaději, depresi a nechuti.

Článek

Velmi mnoho sporů a hádek vzniká právě z nedostatku kvalitního spánku. Lidé jsou často zmítáni nejistotami a strachem z vývoje dnešní doby. Je užitečné uvědomit si souvislosti, mezi zdravím a spánkem. Lidé, kteří doceňují odpočinek a spánek jsou povětšinou veselí, zdraví a šťastní. Být svěží, plný sil a odpočatý je dar. Zdravé spaní utváří celý náš den. Zdravý spánek ovlivňuje naše úspěchy i prohry v našem životě. Je prokázáno, že ložnice v přírodním stylu oproštěná od elektroniky přispívá k hlubšímu spánku. Hlídejte si dobu usínání. Jinými slovy: „Choďte spát a vstávejte vždy ve stejnou dobu. Pokud věříte, že se dospíte o víkendu, jste naivní."

Matrace na zakázku a míru

Vždy je důležitější kvalita spánku nad kvantitou. V místech odpočinku a spánku nejezte, nečtěte, nepracujte. Do ložnice míříme hlavně za potěšením, láskou, odpočinkem a relaxací. Relaxujeme nejlépe ve tmě, klidu a tichu. Přerušovaný spánek vede ke vzniku stresových hormonů a později nemocí, depresí a civilizačních chorob. Je dobré chodit spát správně fyzicky unavený. Je dobré se před spánkem protáhnout a pomalu připravit tělo na uvolnění. V ložnici vyvětrejte a naklepejte peřiny. Pokud se však budíte rozlámaní s bolestí v zádech a kloubech. Něco je špatně s Vaší matrací.

Matrace na zakázku a míru

Bolesti zad patří mezi takzvané civilizační choroby a setkalo se s nimi až 90% lidí alespoň jednou v životě. Jsou dokonce častější, než bolest hlavy. Záda jsou osovým skeletem člověka. Nejúčinnější prevencí v případě bolestí zad je překvapivě změna současného životního stylu a výměna matrace. Zkusme objektivně vnímat své tělo a jeho potřeby. Nesprávná podpora páteře může vést k tuhosti svalů, bolestem kloubů, krku a zad. Umělý protitlak většiny plastových matrací způsobuje převalování, které ruší spánek a způsobuje časté probouzení a bolesti v oblasti zad.

Matrace na zakázku a míru

Spíte na umělém syntetickém povrchu, který nedýchá a vlhkost nevstřebává, budíte se v horku a vlhku. Horko a vlhko dává možnost roztočům, kteří se zdárně rozmnoží přímo pod vaší peřinou. Lidské tělo vstřebává skrz kůži látkovou výměnou blízké okolí a respiračně vnímá okolní prostředí. Umělohmotné matrace Vám právě většinou nabídnou inertní a chemický zážitek, doprovázený toxickou lázní, která mnohdy vyvolá exém, podráždění nebo vyrážky. Chronická alergie na sebe nedá dlouho čekat.

Matrace na zakázku a míru

Přírodní matrace nabízejí mnoho nezávadných přírodních materiálů – koňské žíně, bavlnu, velbloudí srst, ovčí vlnu, len, kokos, přírodní kaučuk, konopí. Matrace jsou vhodné pro lidi s alergiemi, atopií, astmatem. Každá přírodní matrace má svoji jedinečnou tvrdost a tuhost, aby se přizpůsobila individuálním potřebám zákazníka. Přírodní matrace se ručně v Čechách vyrábí z čistě z přírodních materiálů - neodpařují se z nich žádné škodliviny a toxiny, také poskytuje pevnou a kompaktní oporu, aktivně podporuje páteř a vlastně celý kosterní systém a tím předchází bolestem zad, velmi snadno pohlcují a odpařují vlhkost a ani po dlouhé době neztrácí své vlastnosti. Přírodní matrace je oboustranná, což zaručuje dlouhou životnost.

Matrace na zakázku a míru

Přírodní matrace přirozeně ventilují, nedráždí astmatiky, jsou stabilní a trvanlivé, ulevují páteři od napětí, podporují kožní dýchání, minimalizují vznik roztočů, obsahují přírodní materiály, podporují látkovou výměnu, rozpouští stres a napětí svalů, materiály přírody nedegradují, nemění přirozené vlnění mozku, neobsahují zpomalovače hoření, podporují rozložení váhy člověka, nevylučují formaldehydy a toxiny, chrání klouby před prochladnutím, funkčně termoregulují lidské teplo, minimalizují elektromagnetické smog, absorbují vlhkost z okolí lidského těla, nezpůsobují protitlak na lidskou kostru, minimalizují vznik kožních vyrážek a exémů.

Matrace na zakázku a míru

Kontaktujte Přírodní-matrace.cz, INSTITUT ZDRAVÉHO SPANÍ - Showroom Praha, jak se k nám dostanete? Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians. Navštivte náš facebook.

Výběr článků

Načítám