Hlavní obsah

Odhalte jedinečnost sójových produktů

Komerční článek

Mnozí milovníci moderní kuchyně, kvalitních potravin a zdravého životního stylu už objevili kouzlo sójových výrobků Alpro. V čem spočívá jejich výjimečnost?

Zdroj: Alpro.com

Článek

Sójové výrobky obsahují to nejlepší ze sójových bobů: vysoce kvalitní rostlinné bílkoviny, velmi málo nasycených tuků a mají vyvážený poměr mastných kyselin. Díky tomu, že neobsahují laktózu, jsou snadno stravitelné.Spektrum jejich použití při přípravě jídel je nekonečně široké.S jejich pomocí lze vytvořit kompletní menu od předkrmu, přes polévku a hlavní jídlo, až po lahodný dezert.Dopřejte si i vy zpestření svého jídelníčku!

Vyzkoušejte Steak z lososa s celerovým krémem

Steak z lososa s celerovým krémem. Zdroj: Alpro.com

Nakrájenou cibuli orestujte společně s celerem, bramborami (300g) a třemi stroužky česneku. Zalijte AlproCuisine (200ml) a AlproOriginal (200ml). Přidejte bylinky (například bazalku) a špetku muškátového oříšku. Po vyvaření poloviny tekutiny směs rozmixujte a dochuťte. Lososa opečte na pánvi a servírujte posypaného olivami a piniovými oříšky na lůžku z celerového krému.

Pochutnejte si na senzační Pannacottě s perníkovou omáčkou   

Steak z lososa s celerovým krémem. Zdroj: Alpro.com

 250 ml AlproOriginal, 250 mlAlproCuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku zahřejte těsně pod bod varu. Přidejte4 plátky želatiny, přeceďte do formiček a nechte v chladničce dobře vychladnout. 2 lžíce cukru nechte lehce zkaramelizovat, přidejte 100 g mražených višní a vařte, dokud se obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžete podávat jak studenou, tak horkou, jen dbejte na to, aby se nedostala horká k pannacottě. Při servírovaní začněte dezertem AlproSpeculoos, kterým nakreslete slzu na talíři, poté přidejte višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu.

Steak z lososa s celerovým krémem. Zdroj: Alpro.com

TIPY pro vaření se sójovými výrobky Alpro

  • Sójové nápoje a dezerty Alpronemusíte skladovat v lednici, nejlépe však chutnají dobře vychlazené, při vaření se vám s nimi bude i lépe pracovat.
  • Skvěle se hodí ve chvíli, kdy chcete odlehčit váš obvyklý jídelníček. Vyměňte AlproOriginal za kravské mléko.
  • Oproti klasickému kravskému mléku a smetaně nemajíAlproprodukty tendenci srážet se v kyselém prostředí.
  • V jednoduchosti je krása. Většinou stačí přidat jen pár ingrediencí, které dotáhnou výrobky Alpro k dokonalosti a vytvoří lahodný a originální pokrm: vyzkoušejte nespočetné varianty koktejlů s Alpro nápoji (rozmixujte jeden banán s 250 ml čokoládového sójového nápoje AlproChocolate), nakrájejte ovoce a polijte ho čokoládovým dezertem Alpro. Děti budou nadšené!

Výběr článků

Načítám