Hlavní obsah

Prostředky na investici do dvou týdnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Financovat investiční záměr úvěrem EU Investice od GE Money Bank byla dobrá volba, říká Jan Mynář, jednatel firmy Purgina.

GE Money Bank, a.s.

Článek

Vaše firma, která se zabývá výrobou samolepících etiket, patří k těm, které se i v této obtížné době rozhodly investovat. Proč jste do toho šli?

Chtěli bychom získat nové zákazníky a věříme, že se nám podaří dále zvyšovat obrat. I přes současnou hospodářskou krizi si stále udržujeme široké portfolio stálých zákazníků, především jsou to firmy z potravinářského průmyslu, zejména vinařství, dále z oblasti IT a automobilovém průmyslu. Naše roční obraty stoupají, ale pro další růst potřebujeme investovat.

Co konkrétně chcete s pomocí úvěru EU Investice pořídit?

Rozhodli jsme se pro nákup technologie pro malosériovou výrobu etiket. Vytipovali jsme si vhodné zařízení pro digitální tisk včetně dokončovacího stroje výseku a chceme s nabídkou malosériového etiketování oslovit nové zákazníky.

Jak jste hledali způsob financování investičního záměru?

Zvažovali jsme, že požádáme o dotaci z fondů EU. Ale krátce poté, co jsme si nové zařízení objednali, byla k našemu překvapení možnost získat dotaci pro firmy s počtem zaměstnanců nepřevyšující 15 osob zastavena. Současně jsme také uvažovali o úvěru EU Investice s garancí Evropského investičního fondu, který nabízí GE Money Bank.

Proč jste nakonec zvolili úvěr EU Investice?

Informovali jsme se o podmínkách získání úvěru EU Investice a zjistili jsme, že stačí jen roční závěrky za poslední tři roky, investiční záměr, kontakt na výrobce a výpis z obchodního rejstříku. Banka nám zaslala návrh smlouvy a úvěr byl pak schválen prakticky do dvou týdnů. Pokud se ohlédnu nazpět, myslím, že jsme se rozhodli dobře. Zpracování žádosti o dotaci z fondů EU by nám zabralo mnohem více času a je tu i riziko, že by nakonec nemusela být schválena.

Informace o úvěru EU Investice

Úvěr EU Investice banka poskytuje až do výše 10 milionů Kč se splatností až 10 let. Je určen malým a středním podnikům s ročním obratem do 200 milionů Kč a s minimálně dvěma ukončenými daňovými obdobími. Více informací na www.euinvestice.cz nebo lince 844 844 844

Výběr článků

Načítám