Hlavní obsah

Jak podpořit své zdraví?

Komerční článekwww.prirodni-matrace.cz

Proč přírodní matrace ulevují tělu a podporují zdravé spaní? Obecně platí, že přírodní matrace pro zdravé spaní bývají tvrdší a tužší než umělohmotné matrace vyfouknuté z recyklovaných plastů. Přírodní matrace neobsahují chemické a syntetické látky, ani lepidla, plasty, toxické zpomalovače hoření nebo rozpouštědla.

Matrace z přírodních materiálů pro zdravé spaní

Článek

Konvenční matrace jsou většinou plněny syntetickou pěnovou plastovou výplní. Reklama Vás sice přesvědčí, ale nikdo Vám již neřekne, kolik doprovodných látek se u umělé matrace vyskytuje a co to za pár let udělá s Vaším zdravím. Dochází k oslabování naší imunity a příležitost dostávají i ty nejzákeřnější nemoci. Mnoho plastů se vyrábí za tepla a teplem měkne. Jsou nestabilní a snadno se z nich uvolňují jednotlivé mikročástice, které snadno pronikají do lidského organismu. Obvykle jejich přítomnost zjistíme zápachem nebo nepříjemnou chutí, což je charakteristické u umělých matrací, nových koberců, hraček, plastového nádobí nebo některých balených vod.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Přírodní matrace poskytují lidskému tělu přirozenou podporu a netlačí na svalstvo a klouby uměle vytvořeným pružným protitlakem. Přírodní materiály  uvnitř matrace komunikují s lidským tělem a vytvářejí pro zdravé spaní optimální přirozené podmínky. Člověk se na přírodních matracích nepříjemně nepotí, nepřevaluje a nebudí. Přírodní matrace jsou často doporučovány lidem s alergií, astmatem a atopickým exémem. Přírodní matrace nejsou toxické a mají přirozenou prostupnost a vzdušnost.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Přírodní matrace jsou bez chemických přísad a látek ušity ručně v České republice z přírodních materiálů jako je bavlna, ovčí vlna, koňské žíně, len, kokos, přírodní kaučuk, velbloudí srst a konopí. Řada matrací Alergik je přednostně vyráběna pro děti, choulostivé a alergické lidi. Složení této řady je šetrné pro lidi s jemnou kůží, atopickými exémy, astmatem, alergií na roztoče, alergií na prach, alergií na chemické látky a pro lidi s různými druhy vyrážek. Matrace řady Natur nabízí standartní přírodní matrace pro optimální zdravý spánek. Matrace Natur jsou svojí skladbou a vlastnostmi pro zdravé spaní dlouhodobě testovány. Jde o základní typy přírodních matrací pro zdravé spaní. Matrace řady Natur jsou vhodné pro člověka, který vyžaduje kvalitu, trvanlivost, přírodní materiály nebo přechází z umělých syntetických materiálů na zdravé přírodní spaní.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Matrace řady Nobles omezují a předcházejí tvorbě a množení bakterií a roztočů. Matrace řady Nobles jsou považovány za matrace regenerační a vyhovují lidem větší tělesné hmotnosti, ženám po porodu, člověku po operacích páteře a zad, zároveň se řadí k matracím vyššího standartu pro zdravé spaní. Řada matrací Dream  představuje komfortnější, taštičkové a vyšší matrace z koňských žíní pro náročnější zákazníky, oceňující zdraví, svěžest a odpočinek. Matrace Dream jsou určeny pro člověka náročnějšího, který hledá nejvyšší standart, jak v přírodních materiálech, komfortu, zdraví, luxusu nebo jednodušší údržbě, tak v konstrukci matrace.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Výhody přírodních matrací - Správná matrace musí lidské tělo udržet po celou noc ve fyziologicky přirozené poloze. Pokud se při spánku  matrace tělu přizpůsobí málo nebo mu naopak neposkytne dostatečnou oporu, dochází k častému převalování a probouzení  s nevyhnutelným důsledkem v podobě pocitu únavy po probuzení. Přírodní matrace se během spánku vašemu tělu perfektně přizpůsobí, nevytváří umělé pružení, dokonale rozloží jeho hmotnost, čímž zajistí anatomicky ideální polohu páteře a uvolnění svalů, šlach i kloubů.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Přírodní matrace mají ortopedické a zdravotní vlastnosti, které napomáhají prevenci i odstranění bolesti zad a páteře. Přírodní matrace člověka přirozeně uvolní a usnadní přechod do hlubokého spánku, který má zásadní význam pro relaxaci těla a odpočinek. Při spánku člověk vypotí až jeden litr potu a matrace musí být schopna toto množství nejen pojmout, ale i odpařit. Matrace z přírodních materiálů jsou zcela prodyšné a umožňují přirozené proudění vzduchu v matraci, které přebytečnou vlhkost odvádí a udržuje tělo v suchu po celou noc. Prodyšnost přírodních matrací neblokuje kožní dýchání a přispívá ke správné funkci lidského metabolismu. Přírodní matrace  podporují zdravý spánek také tím, že neustále udržují komfortní tepelné mikroklima. Na rozdíl od syntetických matrací, dokáží přírodní matrace přebytečné teplo lidského těla odebrat a v případě potřeby jeho část vrátit zpátky. Nezpochybnitelným plusem přírodních matrací je skutečnost, že třetinu dne strávíte v kontaktu s přírodou. Matrace z přírodních materiálů jsou pro lidskou pokožku nejpřirozenější a nedráždí ji.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Při ruční výrobě se kombinují různé přírodní materiály vždy v několika vrstvách, z nichž každá má specifickou funkci. Různé složení dává každé přírodní matraci unikátní vlastnosti. Pokud se při spaní nadměrně potíte nebo požadujete speciální matraci s ohledem na váš zdravotní stav, jsou pro vás přírodní matrace to pravé. Kromě osvědčených sestav lze přírodní matrace vyrobit i na zakázku, tak aby odpovídala vašim potřebám. Přírodní matrace se vyrábějí především z bavlny, koňských žíní, kokosového vlákna, ovčí vlny, konopí, lnu, velbloudí srsti nebo přírodního kaučuku. Přírodní matrace mají velkou mechanickou odolnost a jejich minimální životnost je 15 let. Ani ta sebekvalitnější přírodní matrace se však neobejde bez vaší péče. Aby se zabránilo proležení matrace, je potřeba ji přibližně každé 3 měsíce obrátit. Výhodu poskytují matrace se symetrickým složením (na obě strany od středu matrace jsou stejné materiály, které nabízí čtyři různé polohy umístění matrace.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Přírodní matrace jsou ručně vyráběné v Čechách. Na poli přírodních matrací si za posledních pár let vydobyla mezinárodní věhlas rodinná firma Přírodní matrace s.r.o., která matrace vyrábí nejen ze 100% přírodních materiálů, ale i výhradně ručně s využitím tradičních sedlářských postupů. Kromě přírodních matrací se zabývá i výrobou postelí z masivu pro zdravé spaní ve standardních velikostech i na míru. E-shop s kompletní nabídkou přírodních matrací a postelí naleznete na www.prirodni-matrace.cz. Vyzkoušejte si matraci na vlastní kůži. Existuje mnoho druhů matrací, ale jak si vybrat tu nejvhodnější? Přírodní matrace a postele si můžete osobně vyzkoušet v Institutu zdravého spaní v Praze (Vršovická 7/27) nebo v Nové Pace (Šlejharova 36). Přírodní matrace, futony i postele si můžete zakoupit i na splátky.

Zdravé spaní z přírodních materiálů

Výběr článků

Načítám