Hlavní obsah

Tři sta dní plných slunce – to je Costa de Almería

Novinky, CK FIRO-tour a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělské pobřeží Costa de Almería je méně známý kout Andalusie. Přitom tady slunce svítí plných 315 dní v roce a pláže patří k nejkrásnějším v Evropě.

Costa de Almería, Léto 2013

Článek

Do Andalusie vyráží každý rok statisíce Evropanů, většina z nich ale do oblasti Costa del Sol, tedy na slavné Slunečné pobřeží. Jeho méně známý soused, provincie Costa de Almería, kam se můžete vypravit s FIRO-tour, leží více na východ. Do kvality pláží, ubytování a zážitků si však se svým slavnějším sousedem v ničem nezadá. Naopak, v lecčems ho dokonce předčí.

Sluneční paprsky tu turisty do tváří hřejí skoro 3 000 hodin ročně a zima tady prakticky neexistuje. I v zimních měsících tu totiž teplota jen málokdy klesne pod dvacet stupňů. První otužilci se na místních plážích objevují už v březnu. Léto je dlouhé a horké, ale vzduch ochlazuje čerstvý vítr od moře, který letní výheň mění v celkem příjemnou záležitost.

Pláže oceněné modrými vlajkami

K největším místním letoviskům patří Roquetas de Mar. Místní pláže si za svou čistotu vysloužily Modrou vlajku EU a i díky tomu se v posledních letech původní malá rybářská vesnička proměnila v životem tepající turistické středisko.

Costa de Almería, Léto 2013

Navštívit můžete vodní svět Mario Park, který může být alternativou pro ty, které omrzí lenošení na plážích Los Bajos a Playa de Cerrillos. Dále je zde místní akvárium s mořským světem, kde si vaše děti mohou pohladit rejnoky. „Funguje tady i dráha pro motokáry, jedna z nejdelších v celém Španělsku,“ nabízí další možnost, jak aktivně strávit dovolenou místní delegát cestovní kanceláře FIRO-tour.

V Roquetas de Mar stojí i takzvaná „plaza de toros“, býčí aréna, kde čas od času probíhá typická španělská korida. Tam ale radši bez dětí a jen v případě, že nepatříte mezi slabé nátury! Korida je dodnes jedněmi považována za španělské bohatství, zatímco druzí ji zatracují jako týrání zvířat.

Španělský Divoký západ

Kromě toho, že na Costa de Almería dopadá nejvíce slunečních paprsků v celé oblasti, drží toto španělské pobřeží ještě jeden prim. Leží tady jediná poušť v Evropě. Poušť Taberna je navíc jakýmsi poutním místem všech milovníků westernů – ať už těch „seriózních“ nebo bláznivých spaghetti westernů. Právě tyto lokality totiž filmaři celkem často vydávají za divoký americký západ.

Natáčel tady i Clint Eastwood nebo slavná dvojice Terrence Hill a Bud Spencer. Dodnes ve vyprahlé krajině stojí celé westernové městečko, přeměněné na Texas Hollywood Park, kde turisty baví kovbojové na koních, drsný šerif nebo osazenstvo saloonu. Součástí komplexu je i malé muzeum s filmařským „nádobíčkem“.

Nejen Costa de Almería ale vůbec celá Andalusie v sobě snoubí žhavou atmosféru plnou slunce, flamenca a koridy. Přidejte k tomu krásu místních žen, chuť vína, které se tu pěstuje a modř moře a musí vám být jasné, proč patří k evropské dovolenkové špičce.

FIRO Tour, odborník na dovolenou v Tunisku, Turecku, Egyptě, Řecku, Španělsku a dalších oblíbených destinacích, vybírá ze své nabídky zájezdy Španělsko.

Costa de Almería, Léto 2013

Kvalitní hotel s dobrou polohou přímo u písčité pláže, skvělé služby all inclusive, vhodný pro strávení aktivní i pasivní dovolené. Vhodný pro rodinnou dovolenou, pro všechny věkové skupiny.

Costa de Almería, Léto 2013

Hotel v letovisku Roquetas de Mar, oblíbený hotel přímo na pláži, velmi kvalitní služby all inclusive, vhodné pro rodiny s dětmi, aquapark pro děti.

Costa de Almería, Léto 2013

Krásný hotel postavený v andaluském stylu, kombinující místní architekturu a mnoho barev, výborná kuchyně a služby all inclusive. Doporučujeme hlavně rodinám s dětmi díky bohaté nabídce animačních programů.

Výběr článků

Načítám