Hlavní obsah

Kde prodat české nemovitosti a firmy v podmínkách stagnace evropské ekonomiky? Na ruském trhu!

Komerční článekEuropean Business Consortium SE

Rusové, jichž se krize evropské ekonomiky prakticky nedotkla, využívají v současné době pro ně výhodné situace a skupují nemovitosti, ziskové firmy i další aktiva po celé Evropě, včetně České republiky.

Prodej do Ruska

Článek

Ještě před několika lety kupovali Rusové nemovitosti pouze v Praze a v Karlových Varech. Postupně se jejich geografickou pozornost získaly například Teplice, Brno, Mariánské Lázně a další města. V současné době ruští investoři expandují po celém území celé České republiky. Jejich zájmy zahrnují nejenom nemovitosti, ale i fúze a akvizice, celé funkční české firmy, obchodní podíly, výrobní a stavební podniky a obchodní společnosti.

Důvody vzrůstajícího zájmu ruských investorů o byznys v Česku

Oblíbenost České republiky.  V posledních letech drží Rusové 2. místo v návštěvnosti České republiky a 1. místo v průměrném počtu pobytových dnů i v objemu utracených peněz. Přitom ČSÚ registruje každý rok nové rekordy v přílivu ruských turistů. Popularita ruského turismu do Česka a jeho stabilní meziroční nárůst se odráží i v investičních „náladách“ v Rusku a v růstu přitažlivosti investování do českých aktiv.

Trend odlivu kapitálu z Ruska. Podle oficiálních statistických údajů představoval v uplynulých dvou letech ruský kapitál vyvezený soukromým sektorem neuvěřitelnou hodnotu 137,3 miliardy dolarů. Z důvodu vyšší bezpečnosti a stability, většina z těchto finančních prostředků je v současné době investována do evropských aktiv, včetně České republiky.

Cizinci mohou nyní nakupovat nemovitosti v ČR bez omezení.  V současné době může kterýkoliv Rus, dokonce i s jednoduchým turistickým vízem do České republiky, koupit jakoukoliv českou nemovitost.

S podrobnějšími informacemi o prodeji českých nemovitostí i funkčních firem na ruském trhu se můžete seznámit na webových stránkách: www.prodejdoruska.cz

Výběr článků

Načítám