Hlavní obsah

EFAFLEX: Bez rychloběžných vrat přicházíte o statisíce

Novinky, www.efaflex.com

Jste výrobní firma a nevyužíváte rychloběžná vrata? Pak se s největší pravděpodobností dobrovolně připravujete až o statisíce korun ročně. Jak je to možné? Odpověď se skrývá v jedinečných provozních vlastnostech rychloběžných vrat EFAFLEX.

Ilustrační foto

Článek

Rychlost a maximální odolnost

Co jsou vlastně rychloběžná vrata a jak se využívají? Mezi rychloběžná vrata řadíme všechna vrata, která se otevírají rychlostí vyšší než 1 m/s. Jsou konstruována tak, aby se byla schopna otevírat velkou rychlostí a aby zvládala maximální zátěž i vysoký počet pracovních cyklů (tedy otevření a zavření). Například jedna z nejlepších rychloběžných vrat na trhu, zateplená průmyslová spirálová vrata EFAFLEX SST-L Premium, jsou koncipována na 250 000 cyklů ročně s rychlostí otevření až 2,5 metru za sekundu. Pro lepší představu – to znamená jeden cyklus každých 2,1 minuty nepřetržitě v průběhu celého roku!

Ilustrační foto

Úspora energie i zrychlení provozu firmy 

Rychloběžná vrata primárně využijí – a největší přínos i úspory díky nim získají – firmy, které potřebují časté a rychlé otevírání a zavírání vrat. Velkokapacitní sklady, výdejny materiálu, výrobní závody – právě zde se naplno projeví hlavní výhody rychloběžných vrat EFAFLEX. Mezi nejdůležitější přínosy rychloběžných vrat patří:

• významné snížení úniku energie při otevírání a zavírání vrat, které přináší velkou úsporu prostředků na vytápění prostor

• výrazné urychlení logistických toků – žádný vůz ani člověk už nebude zbytečně dlouho čekat na otevření vrat.

Ilustrační foto

Hlavní příčina úspěchu: patentovaná technologie

Obě tyto výhody, které získáte díky rychloběžným vratům EFAFLEX, vycházejí právě z jejich neobyčejné rychlosti. Perfektní konstrukce a patentované bezkontaktní navíjení vratového listu do spirály umožňují, aby se tato vrata stala opravdovým rekordmanem: Ne náhodou v portfoliu společnosti EFAFLEX-CZ naleznete nejrychlejší vrata na světě s rychlostí otevírání až 4 metry za sekundu. To vše při extrémně dlouhé životnosti, spolehlivosti a takřka bezúdržbovém provozu. A nechybí ani špičkový zákaznický servis, který si svou rychlostí nezadá se samotnými vraty.

Ilustrační foto

Kolik s rychloběžnými vraty EFAFLEX ušetříte energie a peněz? 

Vstupní parametryJednotkyVrata
VrataSekční vrataEFAFLEX SST Premium L
Rozměry vratmm4000 x 4000
Rychlost otevíráním/s0,202,00
Ztráty větráním
Roční ztráta větráním a prostupem teplakWh/rok107 98021 601
Úspory realizované rychloběžnými vraty
Roční úspora nákladů proti sekčním vratůmKč/rok118 713,45

* počítáno pro standardní délku topného období dle ČSN 383350, počet otevření za den = 100, U hodnota vrat 1,9 W/m2K

Ilustrační foto

Výběr článků

Načítám