Hlavní obsah

Chytrý bojler vám může ušetřit tisíce

Novinky, Družstevní závody Dražice-strojírna s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napadlo vás někdy, že váš bojler by mohl být chytřejší? Že by ohříval vodu, jen když ji využijete a že by se mohl dokonce naučit, jak to u vás doma chodí a kdy je teplá voda nejvíce potřeba? Chytré bojlery jsou již součástí standardní nabídky výrobců a jejich smysl je jediný – ušetřit energii a finance za ohřev teplé vody.

Již druhá generace chytrých bojlerů šetří svým majitelům tisíce.

Článek

Základem chytrého bojleru je elektronický termostat s nabídkou programů ohřevu vody. Ohřev tak neprobíhá jako u běžného ohřívače trvale, ale jen tehdy, když teplou vodu skutečně potřebujete.  Jezdíte o víkendu na chatu? Proč potom platit za ohřev teplé vody, když nejste doma?

Ty nejvyspělejší systémy se dokonce naučí váš životní styl, což je systém, který vede k nejvýraznějším úsporám. Během provozu tyto ohřívače sledují odběr horké vody a přizpůsobují mu pak vlastní režim ohřevu s ohledem na vaše zvyklosti. Přitom se nemusíte bát nenadálých situací, protože systém vždy počítá s rozumnou rezervou.  Samozřejmostí je možnost napojení na přívod levnější elektřiny HDO a další funkce jako ochrana proti zamrznutí vhodná například v provozu v rekreačním zařízení.

Tradiční výrobce ohřívačů vody DZ Dražice provedl testování a srovnávací měření s velmi zajímavými výsledky. Oproti běžnému ohřívači naměřil roční úspory od 1 400 do 1 700 Kč, což představuje 25 až 37 % oproti běžnému bojleru. Podrobnější údaje najdete na stránkách výrobce.

Výběr článků

Načítám