Hlavní obsah

Kuba - ostrov, který vás okouzlí

Kuba je jedinečným živoucím skanzenem komunismu, který je i přes svoji ideologii otevřený a příznivý turistům. Poznejte Kubu za zdmi hotelových komplexů, poradím vám jak na to.

eRabat Travel

Článek

Cestujte!

Pověstné přátelské a veselé Kubánce a jejich zemi z Varadera nebo Havany nepoznáte, jestli  chcete poznat Kubu, pronajměte si auto. Pronájem můžete objednat přímo v hotelu. Silnice jsou téměř poloprázdné, ale dodržujte rychlost, jednak policie je všudypřítomná a na hezké silnici můžete znenadání skončit v díře, kterou jste nečekali. Zapamatujte si, že zvíře na silnici má přednost a že koňmi tažené vozy jsou právoplatnými účastníky provozu.

Kde se ubytovat?                                                 

Vzdálenosti na Kubě jsou trochu větší, oblastní silnice ne příliš dobré. Pokud si budete chtít vše užít v klidu a pohodě, vypravte se alespoň na dva tři dny. O ubytování na cestách se nestarejte, domy které nabízí ubytování pro turisty, jsou na každém rohu, poznáte je podle modré značky na dveřích. Jejich úroveň je velmi vysoká a nabízí velmi přijatelný standard včetně klimatizace a bohaté snídaně.

eRabat Travel

Která místa stojí za to?

Z Havany nebo Varadera

Údolí Pinales del Rio – provincie, která nabízí překrásné přírodní úkazy a rozlehlé tabákové plantáže, z nichž se vyrábí nejlepší exportní doutníky. Na výlety po okolí se můžete vypravit i na koni a prohlédnout si jedny z prvních cukrovarnických farem na Kubě.

Trinidad a Cienfuegos -  v 18. století se stalo hlavním centrem cukrovarnictví. V Trinidadu se usadily nejbohatší rodiny a většina obchodu s cukrem na Kubě se odehrávala právě zde. Tehdejší Španělská komunita vystavěla krásné město, s typickou architekturou. V těchto domech dodnes žijí Kubánci a i vy se můžete v některém domě ubytovat. Místní náměstí a kostel jsou součástí UNESCO.

Okolí Trinidadu obklopuje pohoří Escambary, pokryté tropickou vegetací. Můžete se vydat pěšky, nebo na koni k nedalekým vodopádům, nebo si užít relax na krásné pláži vzdálené jen 30 minut autem z centra. Historické památky můžete obdivovat také v nedalekém Cienfuego, kde stojí za pozornost historické centrum města.

eRabat Travel

Ze Santiago de Cuba  

Baracoa – nejhezčí cesta vede do Baracoa. Ze Santiaga vás vede subtropická, Mexiko připomínající cesta. Po pravé straně moře, po levé krajina, kterou jinde na Kubě neuvidíte. Těsně před Baracoa stoupáte vysoko do hor po zcela nové silnici.

Z vrcholu je krásný rozhled a padáte zase zpět dolů. Cestou dolů se vše mění a vy se ocitáte v městečku uprostřed tropického pralesa. Právě zde kdysi přistál Kolumbus. Zde spadne nejvíce srážek z celé Kuby. Můžete vyrazit na výlety po třech velkých řekách, které se tu spojují a vlévají do Atlantiku. Můžete odpočívat na plážích nebo navštívit muzea.

Jestli Vás letmé putování po Kubě zaujalo a chcete vyrazit, odkazuji na www.eRabattravel.cz, kde zakoupíte dovolenou nebo jen letenky nejlevněji a navíc můžete požádat o více informací o cestování po Kubě, nebo navržení konkrétní cesty. Vaše dovolená se tak může stát tím, na co budete mnoho let vzpomínat.

Chcete více podrobných informací? Čtěte článek Užijte si Kubu naplno.

Přeji hezkou dovolenou

Vlaďka Horáková

externí poradce pro eRabat Travel – oblast Karibik

Výběr článků

Načítám