Hlavní obsah

Za sluncem do Karibiku

Novinky, Alena Kovářová, EXIM tours

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělostné pláže, průzračné moře, panenská příroda. Právě teď, když u nás zuří zima, je ten pravý čas vyrazit s EXIM tours za odpočinkem a sluncem do opravdových exotických rájů, na ostrovy snového Karibiku.

Vaše dovolená v Dominikánské republice, Samaná, ve 4* hotelu se službami All Inclusive již od 31.790,- Kč

Článek

Ostrov reggae a Jamese Bonda

Jamajka je tím pravým místem, pokud hledáte absolutní ráj na zemi s tyrkysovým Karibským mořem. Až na bělostnou pláž jednoho z nejkrásnějších ostrovů Antil se teď navíc dostanete s CK EXIM tours za pár hodin, poprvé v historii přímým charterovým letem z Prahy.

Díky dobré poloze v blízkosti rovníku vládne na třetím největším ostrově v Karibiku celoročně ideální počasí. Od listopadu do dubna tu teplota vzduchu neklesá pod 30° Celsia a moře si drží příjemně osvěžující teplotu 26° Celsia. Ne nadarmo si toto nádherné místo plné palem a banánovníků, obklopené azurovým mořem s širokými, dlouhými plážemi zvolili scénáristé snímků o agentu 007 jako lokaci k natáčení exotických scén ve filmu James Bond. Hotelové komplexy nabízejí cestovatelům maximální komfort. Hotel Half Moon disponuje 54 bazény a „nákupní vesničkou“. Za návštěvu stojí na Jamajce určitě botanická zahrada Shaw Park v Ocho Ríos. Je vzdálená jen 6 kilometrů od hotelu Royal Decameron Fun Caribbean Resort a nabízí pohled na úchvatné vodopády.

Hotel Hilton Rose Hall je zase skvělou volbou pro milovníky golfu. V jeho těsné blízkosti se nachází golfové hřiště Cinnamon Hill. Rozlehlý pětihvězdičkový komplex Iberostar Rose Hall nabízí 3 samostatné hotelové resorty.

Díky fakultativním výletům lze ostrov projet křížem krážem. V malebné vesničce Nine Miles poznáte místo, kde se narodil a byl pohřben král reggae Bob Marley. Pak se vypravíte k nádherným vodopádům Dunn´s River Falls.

Vaše dovolená na Jamajce ve 4* hotelu se službami All Inclusive již od 34.890,- Kč

Kuba, „ostrov svobody“

O Perle Karibiku, Kubě, se říká, že je to místo, kde se zastavil čas. Díky své izolaci si Kuba udržela tvář 50. let minulého století. Ulice lemované koloniálními domy brázdí americké veterány. Ostrov, který na severu omývá Atlantický oceán a na jihu Karibské moře, je místem, kde zapomenete na stres a spěch a báječně si odpočinete. Pobřeží turistického letoviska Varadero lemují hotely Brisas del Caribe, Be Live Turquesa, Arenas Doradas, kde najdete milý servis a komfort pro vaši dovolenou.

Nejlépe Kubu charakterizuje její hlavní město, Havana. Ta je plná koloniálních památek a připomínek revoluce. Právem bylo historické centrum Havany zapsáno do seznamu světového dědictví UNESCO. Skvělý karibský rum si tu můžete vychutnat v podobě báječných koktejlů, a nezepomenutelným zážitkem je návštěva továrny na doutníky.

Milovníky aktivní dovolené nadchne šnorchlování nebo potápění s barevnými rybami, golfisté zase ocení hru u hotelu Melia Las Americas ve stínu mondénní vily stojící na útesu nad Atlantickým oceánem.

Pro vášnivé cestovatele, kteří chtějí Kubu, její kulturu a pohádkovou přírodu Karibiku dokonale prožít, EXIM tours připravil kombinované zájezdy. Polovinu dovolené je tak možné strávit na Varaderu a druhou polovinu na přilehlých ostrůvcích, jako Cayo Coco, Cayo Santa Maria nebo Cayo Largo. I v dubnu a březnu můžete podniknout velký okruh Kubou s názvem Cuba Sí! či Okruh Belleza Cubana.

Vaše dovolená na Jamajce ve 4* hotelu se službami All Inclusive již od 34.890,- Kč

Ostrov perel – Isla Margarita

Stále teplé podnebí, pláže poseté palmami a křišťálově čisté Karibské moře. To vše cestovatelům nabídne jeden z karibských ostrovů, Isla Margarita. V místních hotelech najdete příjemné zázemí pro vaši dovolenou. Hotel Punta Blanca postavený ve stylu prázdninové vesničky leží na ostrůvku Coche. Hotelový komplex Dunes se zase může pyšnit jednou z nejkrásnějších místních pláží, která je ukryta v hlubokém zálivu lemovaném zelenými kopci s typickým majákem. Hotel Isla Caribe Real nabízí odpočinek v podobě největšího zábavního vodního parku na ostrově, Parque El Aqua.

Isla Margarita je zároveň vstupní branou do kouzelné Venezuely. Její jedinečnou přírodu je možné poznat buďto na fakultativních výletech do delty Orinoka a národního parku Canaima anebo přímo na poznávacím zájezdu To nejlepší z Venezuely. Deltou řeky Orinoko projedete na lodi a projdete tropickým deštným pralesem okolo mohutného vodopádu. V této panenské divočině se ukrývají stovky druhů exotických ptáků a dalších zvířat. Při návštěvě národního parku Canaima se ocitnete na místě, které vám připomene Ztracený svět britského spisovatele A. C. Doyla, autora Sherloka Holmese, který byl stolovými horami fascinován. Vy mezi nimi prolétnete letadlem a dostanete se až nad nejvyšší vodopád světa Salto Angel, který padá z výšky téměř jednoho kilometru.

Vaše dovolená na Jamajce ve 4* hotelu se službami All Inclusive již od 34.890,- Kč

Jantarové pobřeží Dominikány

Dominikánská republika nabízí kromě oblasti Puerto Plata také naprostou novinku. Tou je severní letovisko Samaná. Právě teď mají všichni cestovatelé jedinečnou příležitost vidět v této oblasti hejna plejtváků dlouhoploutvých. Tisíce jich až do března připlouvají k pobřeží, aby tu vyvedli své potomstvo. Turisté tu tak mohou tyto 18metrové obry pozorovat z bezprostřední blízkosti.

Jednou z úchvatných přírodních krás je i vodopád El Limón, který padá z výšky 60 metrů a pod kterým je možné se vykoupat.

Nad dlouhými bílými plážemi, které omývají azurově modré vlny Karibiku, se tu sklánějí kokosové palmy a místní pláže byly vyhlášeny organizací UNESCO nejkrásnějšími na světě. V hotelových komplexech jako Grand Paradise Samana se můžete nechat hýčkat službami All Inclusive. Skvělý servis, přátelští lidé, pohoda, klid, lenošení a slunečné nebe. To je vše, co vás s EXIM tours čeká v Dominikánské republice a na další ostrovech Karibiku.

Výběr článků

Načítám