Hlavní obsah

Po čem v noci člověk touží?

Novinky, www.prirodni-matrace.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čem člověk touží, když se chystá spát? Aby se probudil a byl plný sil, připraven vzdorovat nástrahám a těžkostem života. Spánek nám zabírá v životě větší čas než ten, který věnujeme dětem, který věnujeme jídlu, který věnujeme aktivnímu odpočinku.

showroom Praha - Vršovice

Článek

Spánek je jistota, kterou ničím nenahradíme, proto patří mezi nejzákladnější lidské potřeby, které vytvářejí celý náš budoucí život. Chci spát klidně, probouzet se plný sil, odpočinutý, zdravý. Spánek nesmí být přítěží. Většinou nás však zrazují právě chvíle odpočinku. Můžeme si za to sami. Celé lidské tělo jako složitý kompaktní organizmus při spánku dýchá kůží, provádí látkovou výměnu, zapisuje paměťové vjemy, rovná si biologické hodiny, čerpá síly a odpočívá. Lidské tělo na přírodních matracích získává velkou část své přirozenosti, orgány a ústrojí nejsou vystaveny umělému tlaku z vnějšího prostředí. Tělo člověka získává šanci na pár hodin spánku denně fungovat a pracovat správně a přirozeně. Páteř člověka je ve fyziologicky vyrovnaném přirozeném tvaru.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Člověk ještě nikdy v historii lidstva nebyl tak vzdálen od přirozeného řádu přírody než dnes. Přírodní matrace se snaží v dnešní vykloubené době člověku poskytnout to přirozené a základní, které si lidstvo ve své nevědomosti odebralo. Přírodní materiály, kterými jsou koňské žíně, bavlna, kokosové vlákno, ovčí vlna, len, přírodní kaučuk, konopí vznikaly přirozeně zde na zemi spolu s vývojem člověka. Přírodní matrace jsou prodyšné a lidské kůži přizpůsobivé.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Přírodní materiály mají různé vlastnosti. Do přírodní matrace proto patří odedávna, kromě koňských žíní, kokosu, ovčí vlny, lnu, přírodního kaučuku, konopí, také bavlna. Bavlna je na světě stále nejrozšířenější přírodní textilní materiál. Pěstování bavlny je naprosto šetrné a ekologické k životnímu prostředí. Bavlna je obnovitelný, lehce recyklovatelný přírodní zdroj. Přírodní matrace s bavlnou pracují s vlhkostí a odvádí ji od lidské kůže, kloubních pouzder, svalů a kostí. Měkké a savé matrace z bavlny nejvíce ocení děti, lidé s citlivou pokožkou, alergiemi a exémy. Matrace se 100% bavlnou jsou prodyšné a pevné v tahu i oděru.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Koňské žíně jsou po právu nazývány královským materiálem. Koňské žíně volně ventilují vzduch uvnitř matrace, termo-regulují teplo vyzařované lidským organizmem při spánku, pohlcují vlhkost kolem lidského těla. Podle indiánských šamanů koňské žíně dokáží odklánět patogenní zóny a usměrňují tok tělesné energie - čchi.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Kokosové jádro se u přírodní matrace vyznačuje velkou pevností a schopností podržet tvar matrace. Velký podíl vzduchu mezi kokosovými vlákny činí matrace do postele s kokosovým jádrem uprostřed velmi vzdušné, pružné a přitom pevné. Kokosová vlákna uvnitř matrace nejsou citlivá na vlhkost. Jedná se o obnovitelný přírodní zdroj, který je snadno recyklovatelný.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Pórovitá struktura kaučukového jádra u přírodní matrace zajišťuje velmi dobrou propustnost vzduchu. Kaučukové přírodní jádro matrace nevlhne a udržuje suchou a příjemnou propustnost. Přírodní kaučuk je o 250% odolnější proti roztočům než jakýkoli jiný materiál. Ovčí vlna má v Evropě dlouholetou tradici. Vlna optimálně hospodaří s vlhkostí a výborně izoluje. Matrace s ovčí vlnou dokáží v zimě hřát a v létě chladit a pohlcují statickou elektřinu. Len je pevný, stabilní, pohlcuje vlhkost, příjemně režný na dotyk a v dnešní době se začíná stávat velmi žádaným přírodním materiálem.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Při nákupu matrace podstatná část ceny zobrazuje kvalitu přírodního materiálu použitého k výrobě matrace. Přírodní materiály obsažené v matraci absorbují vlhkost, mají schopnost termoregulace, jsou prodyšné, pružné a stabilní.

Postel z masivu buk s přírodními matracemi

Přírodní organické matrace si můžete vyzkoušet v Institutu zdravého spaní: Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians nebo v Nové Pace, Šlejharova 36 (hlavní tah Praha – Krkonoše). Zabýváme se Českou ruční výrobou matrací z čistě přírodních materiálů. Navštivte nás.

Výběr článků

Načítám