OREA Hotel Pyramida a jeho tým vyslyšeli přání mnoha zákazníků a ve spolupráci s prověřeným a tradičním výrobcem uzenin a specialit panem Dolejším z Davle i tento rok uspořádají Břevnovské zabijačkové hody.

Organizátoři tímto chtějí odbourat všeobecný názor, že zabijačkové speciality škodí zdraví. Jelítka, jitrnice popřípadě ovar měly vždy důležité místo v kuchyních našich maminek a babiček. Platily za vybrané pochoutky a určitě nikoho nenapadlo je označit jako škodlivé. To podstatné ale je, připravovat vše zásadně z nejčerstvějších surovin a vždy podávat jen čerstvé.

Šéfkuchař Martin Křesina

Šéfkuchař Martin Křesina

Všechny suroviny použité k výrobě zabijačkových pochoutek, které můžete ochutnat 2. února na prostranství před OREA Hotelem Pyramida již od 9:00 do 14:00, pocházejí z domácích zdrojů a jsou připraveny mistry svého oboru. Jelítka, jitrnice a tlačenky si vzali na starosti řezníci z rodinného podniku U Dolejších pod patronátem samotného „starého pána“ Františka Dolejšího.

Vše ostatní připravují kuchaři hotelu, které vede šéfkuchař Martin Křesina. Ten se svým týmem pro vás připraví jen ty nejvybranější lahůdky, které na správné zabijačkové hody patří. Můžete se těšit na speciality jako prdelačka s kroupami, škvarky, škvarková pomazánka, domácí škvarkový chléb, ovar s křenem a hořčicí, pravý zabijačkový guláš, domácí kysané zelí a nesmíme zapomenout na vyhlášené Břevnovské kynuté buchty s tvarohem. Všechny tyto speciality můžete ochutnat přímo na místě popřípadě si je koupit domů s sebou.

Restaurace Koppernik

Restaurace Koppernik

V případě, že jste nedočkaví a už nemůžete vydržet do 2. února, je zde možnost, navštívit restauraci Koppernik, které kraluje pan Křesina a objednat si z jídelního lístku jakoukoliv položku. Určitě nebudete zklamáni.  Obzvláště pokud si necháte připravit delikátní specialitu, Guláš pražského uzenáře s domácím špekovým knedlíkem nebo Vepřovou panenku pečenou na jalovci podávanou s bramborovými noky a houbovým ragú.