Hlavní obsah

Jak krotit alergie, astma, atopický ekzém?

Novinky, www.prirodni-matrace.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme kožní problémy a různé alergie. Ale proč? Rádi dáváme přednost novodobým designům a reklamě před zdravotní nezávadností přírodních materiálů a negativní účinky na vlastní tělo velmi často podceňujeme.

Ilustrační foto

Článek

Rostlinné a živočišné materiály člověk používá už od pradávna. V Evropě to byla především ovčí vlna, koňské žíně, len a konopí, časem se k nám dostaly i látky ze surovin, jako jsou bavlna, kašmír a hedvábí. Vše moderní, co nebylo součástí vývoje života na zemi, je pro naše zdraví většinou nebezpečné. Plasty jsou potenciálním zdrojem chemických látek, které mají schopnost se v organizmu kumulovat a posléze působit toxicky.

Ilustrační foto

Lidské tělo vstřebává skrz kůži látkovou výměnou blízké okolí a respiračně vnímá okolní prostředí. Umělohmotné matrace Vám většinou nabídnou inertní a chemický zážitek, doprovázený toxickou lázní, která mnohdy vyvolá ekzém, podráždění nebo alergie.

Ilustrační foto

„Jak najít klid, to věru nevím,

„Jak najít klid, to věru nevím, když klidný spánek byl mi odepřen,

„Jak najít klid, to věru nevím, když klidný spánek byl mi odepřen, od denních útrap noc mi neuleví,

„Jak najít klid, to věru nevím, když klidný spánek byl mi odepřen, od denních útrap noc mi neuleví, den vraždí noc a noc zas vraždí den.“

„Jak najít klid, to věru nevím, když klidný spánek byl mi odepřen, od denních útrap noc mi neuleví, den vraždí noc a noc zas vraždí den.“

W. Shakespeare/M. Hilský - Sonet 28

Ilustrační foto

Alergie

Alergie je přehnaná, nepřiměřená reakce organizmu na látky, se kterými se většina z nás setkává ve svém prostředí. Pro alergický organizmus jsou tyto látky nebezpečné. Většina alergií vzniká při setkání a kontaktu s umělými hmotami a chemickými látkami, avšak toto oslabení se pak v reakcích a imunitě člověka projevuje skrz celý život na rozličném místě a úrovni. Příznaky rýmy, astmatu, kopřivek, otoků nemusí mít vždy alergický původ a kožní reakce se nemusí vyskytnout přesně v místě kontaktu alergenu s kůží. Umělé hmoty, nádobí, nátěry, dětské hračky, oblečení, lepidla, nářadí, elektronika nebo třeba i nábytek může obsahovat formaldehydy, které s lidským potem toxicky působí na lidský organizmus. Alergie se mohou objevit v jakémkoliv věku. Přírodní matrace spolupracují a zklidňují pokožku člověka při spánku po celou 1/3 lidského života. Kožní lékaři doporučují nedráždivou 100% bavlnu. Organická bavlna je přírodní vlákno, které je šetrné k lidskému tělu a podporuje přirozenou látkovou výměnu a kožní dýchání.

Ilustrační foto

Astma

Astma je onemocněním, jehož základem je zánět dýchacích cest a výrazně zvýšená reaktivita průdušek. Průdušková hyperreaktivita může být vrozená a zánět průdušek ji zvyšuje. Astma charakterizují astmatické záchvaty, při kterých dochází k zúžení průdušek a průdušinek a tím následně i k dušnosti. Důvodem potíží při astma je zánět způsobený chybnou reakcí imunitního systému. Jak léčit astma? Přirozenou cestou léčby astmatu je odbourání podstaty problému, ne následků. Pokuste se vyvarovat stresu a vypjatých situací, mezi velmi doporučované prostředky patří cvičení jógy, čchi-kungu, tchaj-ťi. Nejčastěji doporučovanou textilií pro alergiky je bavlna. Je odolná, dobře vede teplo absorbuje vlhkost a spolupracuje s lidským organizmem. Matrace s obsahem bavlny poskytují člověku nedráždivé zdravé prostředí vhodné k odpočinku.

Ilustrační foto

Atopické ekzémy

Atopický ekzém je v podstatě kožní alergická reakce na libovolný alergen, původ má však i v psychice a genech člověka. Je to choroba spojená se změnou zastoupení lipidů v kůži. V závislosti na jednotlivých fázích se setkáváme s projevy suché, až extrémně suché pokožky. Před 100 lety byla alergie i atopie pojmem neznámým. Jak se zbavit nebo zjemnit atopii? V poslední době se lidé počali obracet zpět k přírodě. Atopický ekzém často vyhlazují mastmi z konopí, matracemi z bavlny, oblečením z přírodních materiálů. Mnoho lidí má výborné zkušeností s akupunkturou a homeopatií. Přírodní matrace z koňských žíní a bavlny je ideální pro citlivou pokožku a pro ty, kteří trpí dermatózou a ekzémy. Přírodní materiály nezasahují do přirozené rovnováhy jemné lidské pokožky, podporují prodyšnost a zklidnění.

Ilustrační foto

Jediný upřímný certifikát je tedy pouze sama příroda. Je smutné, že teprve vyrážka, ekzém či alergie nás donutí k opětovnému návratu k přírodním materiálům. Přírodní matrace jsou tvořeny odzkoušenými kvalitními materiály přírody, jakými jsou koňské žíně, bavlna, ovčí vlna, kokosové vlákno, přírodní kaučuk, len nebo konopí. Přírodní materiály dokazují lidem své kvality po stovky let, proč na to stále člověk tak snadno zapomíná?

Ilustrační foto

Kde vyzkoušet a koupit přírodní matrace

Kde vyzkoušet a koupit přírodní matrace Internetový obchod - E-shop

Kde vyzkoušet a koupit přírodní matrace Internetový obchod - E-shop Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27,

Kde vyzkoušet a koupit přírodní matrace Internetový obchod - E-shop Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27, (na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians )

Kde vyzkoušet a koupit přírodní matrace Internetový obchod - E-shop Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27, (na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians ) Showroom Nová Paka, Šlejharova 36

Kde vyzkoušet a koupit přírodní matrace Internetový obchod - E-shop Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27, (na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians ) Showroom Nová Paka, Šlejharova 36 (hlavní tah Praha – Krkonoše).

Matrace a postele z masivu se také vyrábějí na míru a zakázku dle přání zákazníka.

Výběr článků

Načítám