Hlavní obsah

For You pomáhá v boji proti rakovině

Novinky, ING pojišťovna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ING Pojišťovna spustila unikátní projekt For You, který pod patronátem Lucie Bílé podporuje ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů.

For You pomáhá v boji proti rakovině

Článek

ING Pojišťovna spustila unikátní projekt For You, který pod patronátem Lucie Bílé podporuje ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů. Hlavní platformou projektu jsou interaktivní stránky www.foryou.cz, které přinášejí informace o prevenci a léčbě této nemoci a zároveň ženám nabízejí fórum pro výměnu zkušeností. Ženy tak mohou v rámci této komunity diskutovat své problémy mezi sebou, mají ale i možnost poradit se s lékaři a psychology. Projekt For You jim dále nabízí pojištění pro případ diagnózy rakoviny prsu a pohlavních orgánů a k tomu zcela jedinečné asistenční služby. V neposlední řade je důležitým rozměrem tohoto projektu i podpora neziskových aktivit.

Onemocnění rakovinou vyvolává v ženách obavy, strach z toho, co přijde, a především nejistotu. „Svět se mění. Žijeme rychle a náš život se odehrává víc a víc online. Chceme mít maximum informací a přesto, že nechceme být na problémy samy, přejeme si zachovat své soukromí. Proto jsme vytvořili For You, jehož cílem je zvýšit povědomí o prevenci rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů a zároveň nabídnout ženám prostředí, ve kterém mohou své problémy diskrétně řešit. Projekt propojuje pacientskou, odbornou a laickou veřejnost tak, aby ženám zajistil jak kvalitní informace, tak maximální podporu v případě diagnózy této nemoci,“ říká Renata Mrázová, generální ředitelka ING Pojišťovny ČR/SR.

Nekompromisní fakta o rakovině

Rakovina prsu nese tři smutná nej: jedná se o nejrozšířenější typ rakoviny u žen, nejčastější onkologickou příčinu smrti pacientek a zároveň nejobávanější typ rakoviny z hlediska ženské populace. V souladu s trendem pozorovaným ve všech rozvinutých zemích světa i v České republice výskyt rakoviny prsu stále stoupá. Málokdo však ví, že léčba prsního nádoru patří při brzké diagnóze mezi ty nejúspěšnější v onkologii.

Komunita For You

Ženy mají přirozenou tendenci sdílet své obavy a hledat pomoc u jiných žen, které jsou v podobné situaci. Na webu www.foryou.cz se mohou o své zkušenosti podělit, vzájemně se podporovat a získat zpět sebevědomí a chuť do života. Prostřednictvím poradny mohou své starosti diskutovat se zkušenými odborníky, lékaři i psychology. Hlavním cílem těchto stránek je především upozornit na důležitost prevence, při níž hrají důležitou roli i samovyšetření a pravidelné návštěvy lékaře. Po registraci si zde ženy proto mohou své prohlídky naplánovat ve speciálním kalendáři, který je pak na ně vždy včas upozorní.

Speciální životní pojištění pro ženy

Pro ženy, které si chtějí být jisté, že se o svou rodinu dokážou postarat i v tak složité situaci, jakou je léčba rakoviny prsu či pohlavních orgánů, projekt nabízí stejnojmenné pojištění. Jedním z hlavních rysů této nabídky je naprostá diskrétnost – od sjednání, které lze během pár minut učinit online a nevyžaduje ani zdravotní dokumentaci či lékařskou prohlídku, až po výplatu v případě pojistné události. Pojistné je dle věku ženy odstupňováno v rozpětí 200 až 300 Kč měsíčně, přičemž pojistná částka je stanovená na 750 000 Kč. K nároku na její vyplacení dochází stanovením lékařské diagnózy. V rámci pojištění jsou ženám k dispozici také unikátní asistenční služby, mezi něž patří například asistence v domácnosti, ošetřování a hlídání dětí, péče o seniory, pobyt domácího mazlíčka v útulku nebo hotelu, úklid domácnosti, dovoz jídla, dovoz léků, doprava na/z vyšetření či doprava z nemocnice po hospitalizaci.

Zapojte se do projektu For You

Nedílnou součástí celého projektu je i podpora charitativních aktivit zaměřených na boj s rakovinou. První takovou akcí, do které se ING Pojišťovna zapojí, bude rozšíření stacionáře ve FN v Motole. „Stacionáři aktuálně chybí 12 lůžek a k nim i potřebné vybavení. Celková suma, která pomůže pokrýt náklady na jeho rozšíření, je 250 000 Kč,“ informuje MUDr. Jana Prausová, primářka radioterapeuticko-onkologického oddělení FN v Motole. Za každou kalkulaci pojistného na stránkách www.foryou.cz proto ING Pojišťovna věnuje 20 Kč právě na konto FN v Motole na rozšíření zmíněného stacionáře.

Charitativní akce můžete podpořit i vy. Jak uvádí brožurka k pojištění For You: čím více žen se do projektu zapojí, tím menší bude mít rakovina šanci. Navštivte portál www.foryou.cz a dozvíte se nejen spoustu zajímavých informací o prevenci a léčbě této nemoci, ale budete mít i možnost podpořit dobrou věc.

Výběr článků

Načítám