Hlavní obsah

Prověřená ojetá vozidla s historií

Novinky, Cebia, spol. s r.o.

Při nákupu ojetého vozidla číhá na motoristu řada úskalí. Bohužel celá oblast prodeje ojetin láká řadu nepoctivců, kteří hřeší na často impulzívní a iracionální chování zájemců o auto a tak existuje celá řada nekalých praktik, které jsou až překvapivě rozšířené.

Cebia, spol. s r.o.

Článek

Na druhé straně je spoustu prodejců - autobazarů, kteří prodávají ojeté vozy transparentně a poctivě s použitím pravdivých informací a trpí obecnou nedůvěrou zákazníků v ojetiny. Jak se vyčlenit z řady stočených, omlazených nebo dokonce nelegálně předělaných aut? Pouhé tvrzení prodejce, že skutečný stav vozidla odpovídá tomu, co nabízí, nestačí.

Právě z těchto důvodů spustila Cebia, která se zabývá především prověřováním původu ojetých vozidel, ve spolupráci s největším inzertním portálem Sauto.cz hodnocení historie vozidel pomocí certifikátů Cebia REPORT. Hodnocení vozidla může k inzerátu přiložit buď prodejce (autobazar) nebo i soukromý inzerent, který výsledek hodnocení vozidla získá přes internetové stránky www.zkontrolujsiauto.cz. Pro motoristy tak vznikla možnost selekce prověřených vozů pomocí volby „Vozy s ověřenou historií“. U každého takového vozu se zobrazuje náhled na certifikát Cebia REPORT a inzeráty se dají třídit podle počtu přidělených hvězdiček (jedná se o princip hodnocení pomocí hvězdiček jako například u kvality hotelů).

Cebia, spol. s r.o.

„Pomocí našeho certifikátu si zájemce může ihned zkontrolovat skutečný stav tachometru, zda VIN odpovídá zadané značce a modelu vozidla, ověřit si rok výroby a také jestli vozidlo nebylo odcizeno nebo není zatížené leasingovou nebo úvěrovou smlouvou,“ vysvětluje Ing. Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

Inzerci prověřených vozů s certifikátem Cebia REPORT využívají především autorizovaní prodejci vozidel jako podporu prodeje svých ojetých vozů, ale i některé neznačkové autobazary.

Prvním autobazarem, který začal při inzerci vozidel na Sauto.cz přikládat certifikáty Cebia REPORT, byl největší jihočeský prodejce ojetých vozů Andy Auta v Táboře a Českých Budějovicích. “Chceme nabízet našim zákazníkům něco navíc a garantovat jim, že naše vozidla jsou prodávána v původním neupraveném stavu. Zákazník tak má jistotu, že údaj na tachometru a další skutečnosti souhlasí. Vnímáme, že stav tachometru má významný vliv nejen na prodejní cenu, ale je to i důležitý ukazatel servisních prohlídek, proto klademe důraz na jeho pravdivý stav. Kontrolu vozidel systémem Cebia REPORT jsme proto logicky zařadili do našich služeb,“ řekl majitel Andres Blažek.

Z posledních prodejních statistik vyplývá, že o takto prověřené vozy je na portálu Sauto.cz 3krát větší zájem, což se projevuje jejich rychlejším prodejem. Doba prodeje auta s Cebia REPORTEM se tak podle prodejních statistik zkracuje o10 dní.

Více na: www.cebia.cz

Výběr článků

Načítám