Hlavní obsah

Atopici, nevzdávejte boj s ekzémem! Našli jsme účinné řešení

S neradostnou diagnózou atopický ekzém odchází od lékaře stále více dětí i dospělých. Nepříjemným onemocněním, jež v akutní fázi doprovází úporné svědění a rozpraskaná kůže, trpí už novorozenci. Objevuje se i v pozdním věku a obrací lidem život naruby.

foto: Herbo Medica

Článek

Pokud nemůžete v noci kvůli svědění spát a ve dne marně skrýváte rudé skvrny, zkuste se na svůj atopický ekzém podívat jinýma očima a vyzkoušejte komplexní přístup. Pečujte o pokožku zvenku i zevnitř.

Za vývojem i testováním jediné kompletní řady pro lidi s dermatitidou s názvem Protopan stojí atopik, který se sám 30 let pokoušel zbavit atopického ekzému různými "mazadly," která často kůži jen podráždila, a samozřejmě také pomocí kortikoidů, které však mají celou řadu nepříjemných vedlejších účinků. Po dvou letech výzkumu, vývoje a testování tak přišla na svět řada přípravků, která jeho projevy ekzému utlumila natolik, že dnes nikdo nepozná, že atopikem skutečně je. Kortikoidy už nepotřebuje.

Žádný atopik by neměl spoléhat na zázraky a začít svůj boj s ekzémem především pozorováním sebe sama. Sledovat souvislost mezi tím, co jí, co si obléká a v jakém prostředí se pohybuje, a vypozorovat, v jakém stavu je následně jeho pokožka. Může tak lépe zjistit, čemu se příště vyhnout. Nejproblematičtější je tradičně strava - z ní by měly zmizet především cukry - sladkosti, slazené nápoje a čokoláda, které organismus zakyselují a mění tak jeho pH. Zejména atopická pokožka je na podobné výkyvy velice citlivá. Proto Protopan přináší pH balance, který obsahuje řadu minerálů a stopových prvků vhodných k odkyselení organismu a úpravě jeho pH.

foto: Herbo Medica

V českém jídelníčku naopak stále více chybí omega mastné kyseliny, které dermatologové obecně doporučují pro jejich schopnost mírnit svědění i zánět. Řada z nás si jistě pamatuje na populární rybí tuk, který do nás poctivě na lžičce vpravovaly babičky či maminky. Protopan Omega 3&6 umožňují konzumaci denní dávky v příjemné podobě tobolky s obsahem rostlinných výtažků s 2 nezávislými studiemi přímo na atopicích. Bez nepříjemné chuti i vůně.

Co jsou probiotika, ví dnes díky médiím i malé děti. Také lékaři při předepisování antibiotik automaticky doporučují užívání probiotických kultur. Ty jsou obsaženy například v jogurtech či k dostání v kapslích. Ne všechny kmeny těchto užitečných bakterií jsou však schopny přežít cestu trávicím traktem a dostat se až do tlustého střeva, kde mají za úkol obnovit přirozenou střevní mikroflóru. Ta je důležitá pro správné fungování těla a příjem živin - tedy i živin pro pokožku. Zde jsou vhodné kapsle Protopan Probiotika + inulin.

Nedílnou výbavou každého atopika jsou samozřejmě také kvalitní promazávadla. Promašťovací krém a mléko Protopan kůži dokonale promastí a nechají ji volně dýchat. Díky vhodně zvolené receptuře dodávají hluboko do kůže všechny potřebné složky pro tvorbu účinné kožní bariéry, která má za úkol bránit vnikání škodlivých a dráždivých látek.

Všechny přípravky Protopan můžete zakoupit v lékárnách nebo přímo na webových stránkách výrobce www.protopan.cz s dodáním do 24 hodin.

Výběr článků

Načítám