Hlavní obsah

Jeden účet pro celou rodinu? Ušetří čas i peníze

Komerční článekAir Bank

Ulehčete si správu financí. Sloučením účtů ušetříte a budete mít o rodinných výdajích lepší přehled.

Air Bank

Článek

U většiny rodin má každý účet někde jinde. Rodiče často tam, kde si ho založili ještě jako studenti, děti tam, kde jim ho založili rodiče (většinou v bance za rohem), puberťáci někde, kde si chtěli užít první bankovní styk. Přitom sloučení účtů u jedné banky je výhodné nejen kvůli snazší správě rodinných financí, ale ušetří i nemalé částky na poplatcích.

Právě rodinám, kterým na jejich rozpočtu skutečně záleží, skvěle poslouží účet u Air Bank. Pod jedním ze dvou přehledných tarifů (za 0,- nebo za 150,- korun měsíčně) si tu můžete založit až deset běžných účtů a tři spořící. U dražšího z tarifů už navíc nehradíte žádné další poplatky, takže celá rodina prostě zaplatí dohromady co měsíc 150,- korun za všechny bankovní služby, a je vystaráno.

Samostatný přístup do internetového bankovnictví je samozřejmostí a ke každému z běžných účtů si pochopitelně můžete nechat vydat vlastní bankovní kartu. A nejen, že první dvě karty jsou zdarma – navíc můžete přiřadit každému účtu i neomezený počet disponentů. Nic vám tak nebrání mít jeden společný účet na rodinné výdaje a soukromé věci řešit z účtu jiného.

Převody mezi všemi účty v rámci rodiny probíhají okamžitě a jsou zcela zdarma. Snadno a rychle tak můžete poslat dětem něco „na přilepšenou“ nebo je naopak poprosit o příspěvek na společné věci.

Ani spořílkové nepřijdou zkrátka. Rodinný spořící účet se totiž dá rozdělit na deset samostatných obálek, do kterých mohou ukládat všichni členové rodiny. Každý na to, na co zrovna šetří. Navíc můžete využít i spořící účet v Eurech či Amerických dolarech.

Sloučením účtů také získáte dokonalý přehled o tom, kdy a kam odcházejí z rodiny peníze. Air Bank vám totiž nabídne i skvělé nástroje pro sledování financí. Všem platbám můžete jednoduše přidělit kategorie a v Poradně internetového bankovnictví si nechat zobrazit řadu přehledných grafů. Prostě máte svoje peníze vždycky pod kontrolou.

A hlavně – změnit banku je díky takzvanému „kodexu mobility“ mnohem jednodušší, než si většina lidí myslí. Stačí na pobočce Air Bank vyplnit jednoduchou žádost, ke které potřebujete jen číslo starého účtu a občanský průkaz. Zbytek papírování vyřídí Air Bank do patnácti dnů za vás. A navíc uhradí i případné poplatky, které vám ve staré bance zrušením účtu mohou vzniknout, a to do výše 500 korun.

Takže pokud chcete výrazně ulehčit rodinnému rozpočtu a mít dokonalý přehled o tom, co se s rodinnými financemi děje, účet Air Bank je tu pro vás.

Výběr článků

Načítám