Hlavní obsah

Nové přípravky pro atopický ekzém? Vyzkoušeli jsme za vás!

Novinky, Herbo Medica

Stal se atopický ekzém Vaší noční můrou? Chcete se zbavit kortikoidů? Hledáte už roky bezvýsledně přípravky, které by Vám skutečně pomohly? Právě takové jsme pro Vás vyzkoušeli a výsledky byly víc než zajímavé! Dnes Vám přinášíme recenzi a zajímavý tip na péči o pokožku zvenku i zevnitř.

Ilustrační foto

Článek

Před více než měsícem jsme Vás zde informovali o vstupu nové řady pro atopiky na český trh pod názvem Protopan. Rozhodli jsme všech pět přípravků - tedy Promašťovací krém, Promašťovací mléko, pH balance na odkyselení, Probiotika+inulin na úpravu střevní mikroflóry a Omega 3&6 mastné kyseliny, vyzkoušet doslova na vlastní kůži. Naprostá většina z naší skupiny atopiků se po šestitýdenní aplikaci shodla, že jde o pravděpodobně nejlepší sadu přípravků na atopický ekzém, jakou jsme kdy testovali.

Zaujalo nás, že Protopan ve spolupráci s farmaceuty a lékaři vyvinul člověk, který sám 30 let trpěl atopickým ekzémem a bezvýsledně se s ním léčil. Když se jeho celkový zdravotní stav, mimo jiné i vlivem stresu, výrazně zhoršil, objevil psychosomatický přístup k medicíně a uvědomil si, že nestačí pečovat o dermatitidou poškozenou pokožku pouze zvenku, ale je nutné ji důsledně vyživovat i zevnitř.

Přípravky jsme objednali přímo v e-shopu výrobce (www.protopan.cz) a hned druhý den byly doručeny na naši adresu. Pro co nejlepší výsledek jsme si vybrali kompletní sadu v dárkovém boxu - už ten sám o sobě působil skvěle. Jako první jsme vyzkoušeli Promašťovací krém. Dokonale promastil svědivá ložiska atopického ekzému, rychle se vstřebal a i po aplikaci na obličej, oční víčka či ruce jsme mohli ihned vykonávat běžnou činnost. Dávkování bylo velmi příjemné. S airless kelímkem jsme dokázali dávkovat přesně tolik, kolik jsme chtěli a nemuseli do krému sahat prsty.

Také Protopan Promašťovací mléko, které jsme dle rady výrobce aplikovali ihned po koupeli, velmi příjemně zvláčnilo pokožku celého těla, nezanechávalo mastný film a nešpinilo tak oblečení. Protože každý z nás atopiků už mnohokrát zažil velmi nepříjemné reakce na různé přípravky pro suchou pokožku, po použití Protopanu, který má napomáhat obnově kožní bariéry, jsme si opravdu lebedili.

Produktová řada Protopan

Velmi zvědaví jsme byli na výsledky užívání doplňků stravy, které mají dermatitidou postižené pokožce dodávat potřebné látky zevnitř. Přípravek pH balance na odkyselení organismu jsme rozmíchali ve vodě, měl příjemnou citrusovou chuť a hned jsme jím zapili tobolku Omega 3&6, která obsahuje mastné kyseliny, doporučované běžně dermatology na zmírnění svědění pokožky a zánětu. Tobolku Probiotika + inulin, které upravují střevní mikroflóru a posilují imunitu, si někteří z nás vysypali do jogurtu, jiní ji polykali bez potíží celou.

Co můžeme závěrem všichni jednoznačně potvrdit - už po prvních dnech se díky používání krému a mléka stav naší pokožky výrazně zlepšil, po měsíci jsme díky užívání doplňků stravy všichni omezili použití kortikoidů, které jsme teď na podzim museli kvůli zhoršení ekzému začít aplikovat.

V testech budeme pokračovat dále, protože náš cíl je jasný - zbavit se nepříjemných projevů atopického ekzému a kortikoidů jednou provždy! Pokud Vás dnešní recenze zaujala, pak vedle oficiálních stránek výrobce Protopan.cz je Protopan dostupný jak v lékárnách, tak v jednom z největších internetových obchodů Prozdravi.cz, kde se na alternativní produkty pro zdraví specializují již mnoho let.

Výběr článků

Načítám