Hlavní obsah

Velkým lákadlem českých lyžařských středisek jsou příznivé ceny

Novinky, Kudy z nudy - CzechTourism

V lyžařských areálech České republiky zaplatíte nižší ceny, než je evropský průměr. Potvrzují to cenová srovnání pořádaná evropskými spotřebitelskými spolky. Ceny skipasů se v posledních 5 letech prakticky nezměnily, rostly jen tam, kde se výrazně investovalo zejména do sedačkových lanovek.

Kudy z nudy - CzechTourism

Článek

Na české hory s dětmi

V absolutních cenách skipasů se jen několik nejdražších center přibližuje na dohled zahraničním střediskům. V největších českých areálech s nejdelšími sjezdovkami za skipas dospělí zaplatí od 540 do 700 korun. Děti v domácích areálech platí za skipas nejčastěji od 4 až 6 let výše, a to mezi 250 až 380 korunami. Rychle přibývá dětských parků. Jeden z nich letos vyroste na Ještědu – bude vybaven pojízdným kobercem, provázkovým vlekem a různými překážkami. Nový pojízdný koberec a lyžařský kolotoč, na kterém si děti zkouší stabilitu, budou mít i v Annabergu u Bruntálu. Jedno z největších dětských hřišť – lipenský Foxpark – bude nově osvětlen i v době večerního lyžování a vstup do něj bude zdarma. Provázkový vlek zdarma je k dispozici také na krušnohorské Bublavě.

Česká nej

Nejdelší sjezdovky českých hor najdete v Krkonoších – trať z Černé hory do Janských Lázní měří 3 000 metrů, rokytnický sjezd z Lysé hory pak 2 920 metrů. Nejstrmější domácí sjezdovkou jsou černé Šance na šumavském Špičáku se sklonem svahu až 100 % neboli 45 °. Za sněhově nejspolehlivější sjezdovku platí modrá trať z Medvědína na Horní Mísečky, kde se často lyžuje až do konce dubna. Podobně dlouhou sezónu mívá i harrachovská červená. A nejpohodlněji dostupnou sjezdovkou je trať v Červené Vodě v Orlických horách, kam jezdí vyhřívaná sedačková lanovka krytá bublinou.

Více informací o cestování naleznete na www.kudyznudy.cz

Výběr článků

Načítám