Hlavní obsah

Zateplit střechu zvládnete sami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zateplení střechy svépomocí není žádná věda. Přinášíme jednoduchý návod krok po kroku a tip na izolaci, se kterou jde práce od ruky.

Knauf Insulation Trading, s.r.o

Článek

Je opakováním mnohokrát vyřčeného, že nezateplená střecha je kritickým místem z pohledu tepelných ztrát domu. Dokáže jí uniknout až třicet procent veškerého tepla. Pokud chcete pod střechou zřídit obytné podkroví, bez kvalitní izolace se neobejdete, a pokud jste alespoň trochu šikovní, zvládnete ji zateplit svépomocí.

Jako nejčastější materiál pro zateplení šikmé střechy se dnes používá skelná minerální izolace. Její vlastnosti nejlépe vyhovují střešní konstrukci, je tvárná a tak je možné ji ideálně přizpůsobit trámové konstrukci. Dnes se doporučuje provést zateplení mezi krokve v kombinaci s další vrstvou pod krokvemi, která překryje spáry a eliminuje tak teplené mosty. Podívejte se na možnosti a ucelenou nabídku pro zateplení šikmé střechy.

Někteří kutilové a stavebníci mluví o práci s minerální izolací jako o jedné z nejméně příjemných činností. Jejich hlavní výhrady se týkají prašnosti a s ním spojeným nepříjemným kousáním. Práci komplikuje také nutnost „drátkovat“ izolaci mezi krokvemi, tedy přichytávat ji během aplikace drátkem nebo provázkem. Pokud se chystáte zateplovat střechu vlastními silami, určitě na výše uvedené nezapomeňte. Určitě pak budete na tento počin vzpomínat daleko radostněji. Nabízíme jednoduchý návod, jak zateplit střechu svépomocí.

Pokud se zeptáte na izolaci samotných řemeslníků, pro které je práce se skelnou izolací denním chlebem, dozajista vám potvrdí, že nejlépe se jim pracuje s hnědou minerální izolací od Knauf Insulation. Ta je totiž vyráběna pomocí ECOSE Technology, unikátní technologie, kdy je ve skelné minerální izolaci použito pojivo na přírodní bázi na místo formaldehydové pryskyřice. Tato izolace nejen, že jako jediná neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty, barviva a další látky ropného původu, ale je příjemnější na dotyk, lépe se řeže a méně práší. Izolace s ECOSE Technology má také vyšší tuhost a tak ji při dodržení správného postupu není třeba dodatečně kotvit mezi krokvemi a celé zateplení se výrazně urychlí.

Výběr článků

Načítám