Hlavní obsah

Prožijte Vánoce bez stresu v hotelu

Novinky, OREA HOTELS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam letos vyrazit na Silvestra nebo o vánočních svátcích? Tradiční plánování těchto slavnostních společenských akcí je v plném proudu. Letos opět letí pobyty na horách. Do popředí zájmu se ale derou také lázeňské hotely s wellness programy, kde si přes svátky odpočinete a naberete novou energii.

Prožijte Vánoce bez stresu v hotelu

Článek

Ačkoli do chvíle, kdy velká část z nás bude bujaře slavit příchod nového roku, zbývají ještě více než dva měsíce, hotely a penziony na českých horách zažívají už teď nápor těch, kteří si tady chtějí pobyt na přelomu roku rezervovat. Silvestrovská dovolená na horách je zvláště mezi mladšími lidmi velmi oblíbená. Lyžovačka, silvestrovský raut, živá kapela nebo vystoupení kouzelnice – i to je možné prožít během jediné silvestrovské noci.

O pobyty na přelomu roku je zvýšený zájem a už teď z některých míst hlásí, že mají plnou kapacitu. V roce 2010 např. trávilo přelom roku v hotelích na českých horách bezmála dvě stě tisíc Čechů a sto tisíc cizinců. A poptávka prý rok od roku stoupá – i přesto, že právě na konci roku vyjde ubytování nejdráž.

Někde za vás i napečou, nikdo tak nepozná, že jste místo předvánočního vyvařování relaxovala ve wellness centr

 Šťastný nový rok – bez nepořádku

„Největší zájem je momentálně o hotely s wellness zázemím a o hotely a penziony v Krkonoších a Jizerkách,“ říkají průzkumy. Lidé tradičně pojí oslavu Silvestra s několikadenní lyžovačkou a následným relaxem ve wellness centru. Vyvrcholením pobytu pak bývá silvestrovský gala večer. „Obvykle s živou muzikou, popůlnoční diskotékou a občerstvením ve formě švédských stolů,“ popisuje podobu silvestra na horách majitel hotelu. Výjimkou nejsou ale ani vystoupení kouzelníků, slavnostní tříchodová večeře nebo speciální animační program pro děti v oddělené místnosti.

Hostům odpadá starost jak s přípravou pohoštění, tak s následným úklidem. Jen s ranní kocovinou a bolestí hlavy si už musejí poradit sami.

Někde za vás i napečou, nikdo tak nepozná, že jste místo předvánočního vyvařování relaxovala ve wellness centr

 Někde i napečou!

Naopak Vánoce tráví většina Čechů doma v kruhu rodiny. „Trávit je na placených pobytech na rozdíl od ciziny u nás není ještě zcela obvyklé,“ vysvětluje menší zájem o ubytování na horách během svátků hoteliér. Přitom loňský předvánoční průzkum jasně ukázal, že polovina Čechů by se tomu strávit Vánoce pobytem v hotelu na horách nebo na dovolené u moře, rozhodně nebránila. Drží se ale zpátky, protože se často bojí odmítavých reakcí ze strany rodiny a přátel.

Nabídka českých hotelů je přitom v tomto směru hodně bohatá a neomezuje se jen přímo na Štědrý den a následné svátky. Pokud vás irituje každoroční předvánoční shon, fronty v obchodech a nekonečné pečení cukroví, můžete utéct třeba na wellness víkend. Tam za vás i napečou a pětikilovou krabici s cukrovím nafasujete při odjezdu jako výslužku.

Co všechno nabízejí české hotely ve svátečních balíčcích?

Nabídka českých hotelů je před Vánocemi a Novým rokem pestrá a k pobytu vám tady často přibalí i příjemný bonus. Těšit se můžete třeba na:

Nabídka českých hotelů je před Vánocemi a Novým rokem pestrá a k pobytu vám tady často přibalí i příjemný bonus. Těšit se můžete třeba na: •    Výrazné slevy na skipasy na českých horách

Nabídka českých hotelů je před Vánocemi a Novým rokem pestrá a k pobytu vám tady často přibalí i příjemný bonus. Těšit se můžete třeba na: •    Výrazné slevy na skipasy na českých horách •    Volné vstupy do hotelového wellness centra

Nabídka českých hotelů je před Vánocemi a Novým rokem pestrá a k pobytu vám tady často přibalí i příjemný bonus. Těšit se můžete třeba na: •    Výrazné slevy na skipasy na českých horách •    Volné vstupy do hotelového wellness centra •    Poukazy na masáže, perličkové lázně a jiné relaxační aktivity

Nabídka českých hotelů je před Vánocemi a Novým rokem pestrá a k pobytu vám tady často přibalí i příjemný bonus. Těšit se můžete třeba na: •    Výrazné slevy na skipasy na českých horách •    Volné vstupy do hotelového wellness centra •    Poukazy na masáže, perličkové lázně a jiné relaxační aktivity •    Domácí punč, cukroví na pokoji, vánoční výzdobu

Nabídka českých hotelů je před Vánocemi a Novým rokem pestrá a k pobytu vám tady často přibalí i příjemný bonus. Těšit se můžete třeba na: •    Výrazné slevy na skipasy na českých horách •    Volné vstupy do hotelového wellness centra •    Poukazy na masáže, perličkové lázně a jiné relaxační aktivity •    Domácí punč, cukroví na pokoji, vánoční výzdobu •    Krabici cukroví při odjezdu

•    Čtyřchodovou štědrovečerní večeři a drobný dárek od  personálu

Sváteční pobyt na horách nebo v lázních může být i fajn dárek – potěší duši a pomůže tělu

Před Vánocemi je možné využít i speciální nabídky hotelových wellness center . „Voňavé masáže, skořicové zábaly nebo perličkové lázně – to je jen stručný výčet služeb, které hotely přidávají k vánočním pobytům zdarma,“ vypočítává manažerka hotelu.

Odpočinout si od vánočního shonu a stresu je možné i při workshopech, které jsou součástí pobytů. Od profesionálů se tak můžete naučit, jak nazdobit perníčky nebo vyrobit originální vánoční výzdobu. Personál vám k tomu ještě připraví domácí punč  nebo svařák a naservíruje cukroví.

Na Štědrý den a svátky u Čechů ale pořád vede klasika v podobě vánočního kapra, sledování pohádky a návštěv u příbuzných v dalších dnech. Těch, kteří se rozhodnou strávit sváteční dny v rukou profesionálů není mnoho. Přitom samotný vánoční pobyt v nazdobených Mariánských Lázních spojený s relaxační kůrou může být sám o sobě příjemným a originálním dárkem.

Někde za vás i napečou, nikdo tak nepozná, že jste místo předvánočního vyvařování relaxovala ve wellness centr

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky hotelů a jejich speciálních vánočních akcí:

Vánoční pobyt v mariánskolázeňském OREA Hotelu Palace Zvon může být krásným dárkem. Tím spíše, že mimo vánoční pohody hostům nabízí volný vstup do bazénu, dárek na pokoji nebo čtyři různé wellness procedury.

Nechce se o Vánocích hýčkat v Luhačovicích. V ceně pobytu je nejen rehabilitační program, ale také vstup do fitness a bohatý program včetně štědrovečerního koncertu.

Zažijte kouzlo Vánoc v krásném prostředí zimní Vysočiny. Čeká Vás slavnostní štědrovečerní večeře a neomezený vstup do bazénu či fitness.

Výběr článků

Načítám