Hlavní obsah

Dobře počítejte, než uzavřete povinné ručení

Komerční článek

Sestavte si pojištění na míru a vyhněte se nepříjemným překvapením, která na vás mohou čekat po dopravní nehodě.

Česká pojišťovna a.s.

Článek

Jak se poslední dobou ukazuje, nejlevnější povinné ručení nemusí být pro majitele vozu výhrou. Množí se případy, kdy škody vzniklé při autonehodě překračují zákonem daný limit plnění. Řidič pak při hrazení rozdílu mezi pojistným limitem a skutečnou škodou musí sáhnout hluboko do kapsy.

Čára přes rozpočet hromadnou autonehodou

„Na dálnici nám málem vběhl před auto jelen. Musel jsem prudce zabrzdit, auto se smeklo, pak do nás zezadu narazil další, co to neubrzdil, a celkem nás tam uvízlo osm,“ popisuje hromadnou nehodu, tedy relativně častou situaci na silnicích, pan Michal z Nymburka. „Tři auta byla na odpis, zbytek různě pomačkaný. Do toho několik zraněných.“

Všichni naštěstí přežili bez následků, Michal byl označen za viníka nehody, a proto se z jeho pojištění hradily další náklady s nehodou spojené: trvalé následky účastníků nehody, poničená svodidla i opravy automobilů.

Pomohla ženská intuice a pojišťovna

„Musím říct, že jsem se zapotil, jak částky narůstaly. Ale naštěstí mě žena předloni přesvědčila, ať si zvedneme limity, takže vše proběhlo bez komplikací a moje pojišťovna za mě vše zaplatila. Kdybych měl to základní pojištění, asi bych si musel hledat druhé zaměstnání,“ shrnuje zkušenost Michal.

Jeho příběh je důkazem, že je vhodnější předcházet náhodě a raději být připravený. Kvalitní povinné ručení vám totiž dokáže pomoci i v řadě poměrně komplikovaných situací. Například 1. Povinné ručení Bez povinností od České pojišťovny vám pomůže i v takových případech, jakými jsou střet se zvěří, krádež vozidla nebo nečekaně prudký příval ledových krup. Pojištění si navíc můžete spočítat i sjednat on-line.

Výběr článků

Načítám