Hlavní obsah

Třetí generace Mitsubishi Outlander příjemně překvapí nízkou spotřebou

Novinky, M Motors CZ s.r.o.

Mysleli jste si, že vozy typu SUV se na silnících chovají spíše těžkopádně a jsou automaticky spojené s vysokou spotřebou paliva? Možná vás nová generace Mitsubishi Outlander přesvědčí, že tomu může být přesně naopak.

Mitsubishi Outlander 3. generace

Článek

Mitsubishi Outlander třetí generace totiž vsadil na nový výkonný a úsporný dieselový motor 2.2 DI-D s vysokým točivým momentem 380 Nm, který využívá systém automatického zastavení a nastartování motoru AS, aby šetřil palivo např. při čekání v kolonách. Kromě toho se konstruktérům podařilo snížit celkovou hmotnost vozu až o 145 kg a vylepšit aerodynamiku karoserie na vynikající hodnotu Cx 0,33. Výsledkem je vynikající spotřeba paliva jen 5,3 l/100 km, což je nejnižší spotřeba nejen ve třídě SUV, ale i hodnota, za niž by se nemusely stydět ani menší automobily.

Dieselový motor 2.2 DI-D se spotřebou jen 5,3 l na 100 km

Mitsubishi Outlander dbá především na pohodlí cestujících. Jeho interiér je velmi prostorný a ve vyšších verzích obsahuje 7 plnohodnotných sedadel. Zavazadelník je možné s použitím originálního příslušenství zvětšit na 667 litrů, tedy hodnotu, která uspokojí i tu nejnáročnější českou rodinu. Podvozek je dobře vyladěn a outlander se na silnici chová jistě. Cestování vám jistě zpříjemní i velmi nízká hladina hluku uvnitř kabiny.

Dieselový motor 2.2 DI-D se spotřebou jen 5,3 l na 100 km

O bezpečnost pasažérů se postará 9 airbagů a cestování jim zpříjemní dvouzónová automatická klimatizace či audiosoustava Rockford Fosgate® o výkonu 710 W. Špičkové xenonové světlomety SUPER-HID "Wide Vision" zaručí i za tmy výbornou viditelnost v širokém úhlu 160 stupňů. Samozřejmostí je také řada vyspělých technologických řešení: adaptivní tempomat, systém předcházení nárazům, systém varování před opuštěním jízdního pruhu, elektrické ovládání pátých dveří. S parkovací kamerou navíc zvládne parkování úplně každý.

Cena Mitsubishi Outlander třetí generace začíná na 599 900 Kč.

Výběr článků

Načítám