Hlavní obsah

První odlety do exotických rájů startují

Novinky, Exim Tours, a.s.

Exotika vás volá! Startují první lety do Dominikány a Mexika! Palmy sklánějící se nad bělostnými plážemi a průzračné moře. Tajuplné mayské pyramidy a dávné civilizace. Dominikánská republika a Mexiko jsou vám na dosah. 24. 10. do těchto exotických rájů v srdci Karibiku zamíří první přímé lety CK Exim tours.

Cayacoa

Článek

Dominikána láká na novinku – severní pobřeží

Pokud si myslíte, že už jste v Dominikánské republice byli a nemůže vám nabídnout nic nového, pletete se. Tato českými turisty velmi oblíbená a navštěvovaná destinace doznala pro letošní sezónu změn. „Už nelétáme na letiště Punta Cana, ale na dvě nová, a to Puerto Plata a Samaná. O důvod víc, proč se do Dominikány vrátit, tak mají i klienti, kteří už tu s námi byli. My jim teď nabízíme úplnou novinku – severní pobřeží ostrova Hispianola,“  říká marketingový ředitel Exim tours Stanislav Zíma.

Pobřeží, které je někdy nazýváno jantarové, je opravdovým ztělesněním ráje a symbolem odpočinku. Ne nadarmo UNESCO vyhlásilo dominikánské pláže těmi nejkrásnějšími na světě.

Na své si tu přijdou ale i milovníci golfu – vybrat si mohou z 23 golfových hřišť. Na většině z nich není vyžadováno potvrzení o handicapu a jsou otevřena po celý rok.

Dominikánská republika, to je ale především odpočinek a nicnedělání. Dobré koktejly, doutníky i pestrá kuchyně. Přátelští lidé, pohoda a klid. Lenošit můžete třeba v hotelu Casa Marina Reef & Beach 4*, ke kterému přiléhá úchvatná soukromá pláž. Hotel Grand Paradise Samaná 4* je zase správnou volbou pro všechny, kteří touží po nerušené dovolené. Dominikánsrepublika je kolébkou služeb All Inclusive, které tu vybrousili k dokonalosti, a tak se můžete těšit na to, že Dominikánci vás budou opravdu hýčkat.

Historie plná kolumbovských stop

Ta vás uchvátí obrazy, které doslova berou dech. V Puerto Plata (Stříbrný přístav) si můžete ověřit, zda v roce 1493 Kryštof Kolumbus trefně pojmenoval město podle barvy zdejšího moře za soumraku. Lanovkou se dostanete až na horu Isabel de Torres, odkud je doslova snový výhled na město a okolí.

Panenské místo Samaná, ležící západně od Puerto Plata, je každoročním cílem zhruba tří tisíc plejtváků dlouhoploutvých, kteří zde vyvádějí své potomstvo a turisté tu mohou tyto 18metrové obry pozorovat z bezprostřední blízkosti.

Zajet si lze i na jedno z nejkrásnějších míst – ostrůvek Cayo Lavantado. Do klidné oázy, kde se tyrkysové moře snoubí s bělostným pískem, se dostanete pouze na člunu. Právě proto si  filmaři vybrali tento odlehlý kout ráje pro natočení reklamy na jeden z nejznámějších karibských rumů.

Díky fakultativním výletům je z letovisek snadno dostupná skutečná perla uprostřed tropů – národní přírodní parky. Mezi shluky mangovníků se proplétají říčky, poletuje exotické ptactvo a průvodce vás zavede i do jeskyní s malbami obyvatel předkolumbovské éry. Třešničkou na dortu je pak vodopád El Limón, který padá z výšky 60 metrů a v jehož jezírku si můžete dát osvěžující koupel.

Mexiko – grande tequila

Mexiko je zemí pohody, tequily, sombrér a kaktusů. Ty tu rostou do výšek stromů, tequila tu teče proudem a země dýchá mayskou kulturou i koloniální minulostí. Více než 6000 let bohatá historie této země Střední Ameriky je tu cítit na každém kroku. Vy ji nejlépe vychutnáte na fakultativních výletech za dávnými Mayi.

Rozhodně nesmíte vynechat jeden z novodobých sedmi divů světa – archeologický komplex Chichén Itzá, zříceninu mayského města. Nejznámější stavbou Chichén Itzá je pak Kukulkánova pyramida, která je dnes už v podstatě symbolem Mexika. Vyšplhat na její vrchol můžete po 91 schodech.

Při celodenním výletu do Cobá se před vámi z džungle vynoří rozsáhlé ruiny mayské civilizace. Pokud se vypravíte na Nohoch Muul, nejvyšší pyramidu na Yucatánu, budete mít krásu a rozlehlost tropické džungle jako na dlani.

Bohatství oceánu objevíte v Xcaret. V tomto eko-archeologickém parku můžete plavat s delfíny či žraloky, prohlédnout si pavilon motýlů a unikátní akvárium s korálovým útesem nebo repliku mayské vesnice. Xcaret, to je zkrátka relaxace a zábava v mexickém stylu.

Ek Balam, podle Mayů „černý jaguár“, je sice jedním z nejmladších archeologických nalezišť, za to jedním z nejvýznamnějších. Leží severně od města Valladolid, koloniálního městečka založeného v roce 1543 na místě původního mayského sídliště.

V síti Oasis si lze vybrat z několika luxusních, 4* a 5* hotelů se zelenými zahradami, bazény i golfovými hřišti. Hotel Oasis Palm Grand 5* je skvělou volbou pro aktivní pobyt a rodiny s dětmi. Hotel Oasis Sens 5* zase plně vyhoví představám romantické dovolené pro dva u pláže Karibského moře a laguny Nichepté.

První přímé lety s Exim tours do Dominikánské republiky a Mexika startují již 24. října!

První přímé lety s Exim tours do Dominikánské republiky a Mexika startují již 24. října!

Při objednání exotické dovolené do 20. 10. lze využít first minute slevy 15 % (dle platných podmínek).

Výběr článků

Načítám