Hlavní obsah

Návrat z hub překazil divočák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houbař se vydal do podzimních Brd, ale příroda ho odmítla pustit domů. Srazil kance.

Česká pojišťovna a.s.

Článek

Podzimní lesy lákají k výletům, ale v oblastech vyššího výskytu zvěře je vhodné dávat zejména na silnicích zvýšený pozor. Své by o tom mohl vyprávět pan Jaroslav R. z Mníšku pod Brdy.

Černá na postupu

Pan Jaroslav s rodinou se vraceli autem v neděli večer domů z úspěšné výpravy za houbami. V šeru lesa je však čekalo nemilé překvapení. „Na přehledné rovince najednou z houští vyběhlo několik divokých prasat. Nebylo kam uhnout, tak jsem dupl na brzdy, ale bohužel jsme se s jedním srazili.“ Otřesený řidič se v takovéto situaci ocitl poprvé. Pojišťovny nicméně potvrzují, že jsou to právě podzimní a jarní měsíce, kdy dochází k nejčastějším srážkám aut se zvěří.

Co dělat při srážce se zvěří

„Nevěděli jsme co dělat dřív. Jestli volat na policii, myslivcům nebo kam. Při pohledu na svoje auto jsem zkusil asistenčku. Tam mi naštěstí poradili a vůbec nevadilo, že nemám havarijní pojištění.“ Pan Jaroslav měl uzavřené 1. Povinné ručení Bez povinností od České pojišťovny a vzhledem k tomu, že bydlí v hojně zalesněné oblasti, nastavil si pojištění tak, aby ho chránilo i před srážkou se zvířetem.

„Auto bylo nepojízdné, v podstatě na odpis. Naštěstí nám v pojišťovně zařídili odtah a půjčili nám náhradní auto, takže jsme se s manželkou i dětmi v pořádku dostali domů,“ shrnul zážitek pan Jaroslav. Na místo přijela také policie, která sepsala protokol a společně s myslivci zařídila odvoz sraženého kance. Panu Jaroslavovi i všem řidičům doporučují, aby zejména po setmění dávali při průjezdu lesem zvýšený pozor a počítali s možností, že jim přes cestu přeběhne lesní zvěř.

Jak přesně chrání povinné ručení vás? Spočítejte si on-line výši pojistného od České pojišťovny.

Výběr článků

Načítám