Hlavní obsah

Bezkontaktní karty: Rychle a pohodlně můžete platit i vy

Komerční článekFio banka

Češi v obchodech čím dál častěji platí bezkontaktními kartami, zvyšuje se i počet obchodníků, kteří tuto službu umožňují. Platit snadno, rychle a pohodlně můžete nyní i vy.

Jednoduché placení

Článek

Moderní forma placení se prosazuje i v ČR, nejen fandové nových technologií si pořizují takzvané bezkontaktní karty. Jde o karty, s nimiž můžete platit, aniž byste je pustili z ruky – prostě je jen přiložíte k terminálu u pokladny a díky „pípnutí“ se dozvíte, že vaše platba byla schválena. Je to rychlé, jednoduché a pohodlné. Postup můžete uplatnit pro platby do 500 Kč, v ostatních případech je standardně při placení zadáván PIN a karta je použitelná i tradičním, kontaktním způsobem.

Kde můžete bezkontaktně zaplatit? Prodejen s touto službou jsou již v ČR stovky, jde například o obchody Billa, Interspar, Penny Market, Žabka nebo Datart. Další oznamují plány na brzké připojení, a tak míst stále přibývá.

Fio banka má nyní ve své nabídce bezkontaktní karty MasterCard Paypass. K účtu bez poplatků za vedení i běžné transakce tak můžete získat moderní nástroj pro vaše platby.

Výběr článků

Načítám