Hlavní obsah

Jaké jsou ženy jako řidičky? Více myslí na bezpečnost

Novinky, UNIQA

Ženu za volantem hodnotí mnozí motoristé jako “auto bez řidiče”. V Polsku se říká: “Řídíš jako stará bába”, v Itálii platí „Žena za volantem – trvalé nebezpečí“, ve Francii se traduje dokonce „Ženy za volantem, mrtví za rohem“.

Jedou v tom s Vámi

Článek

Jak je to však doopravdy?

Za posledních 30 let u nás vzrostl počet řidiček pětinásobně. Oproti mužům ale zaviní necelou pětinu nehod, které jsou méně závažné. Nicméně je třeba konstatovat, že u nás je podíl registrovaných řidiček oproti řidičům jen asi 38 %. V provozu přijde o život 3x více mužů než žen. Ženy ale trápí horší odhad vzdálenosti nebo rychlosti jiných vozidel, mají problémy s couváním a parkováním.

Ženy ocení bezpečí

Bezpečnost především

Rozdíl mezi muži a ženami je i v přístupu k pojištění aut. Podle UNIQA pojišťovny  muži spíše zjišťují limity na opravu vozidla, ženy ocení asistenční služby.

Pomoc při nehodě, resp. rychlost, s jakou k Vám dorazí, může rozhodovat o životě. V tomto směru je revolucí UNIQA SafeLine – asistence, která díky satelitnímu spojení hlídá posádku i vozidlo 24 hodin denně. Nárazové čidlo nehodu ohlásí centrále, a ta okamžitě řeší situaci. V případě potřeby posílá záchranu na přesně lokalizované místo.

Více o autopojištění s aktivní asistencí UNIQA SafeLine najdete na www.uniqa.cz

Ženy ocení bezpečí

Výběr článků

Načítám