Hlavní obsah

ODS: Dejme prostor podnikání. Vytvoříme tím pracovní místa

Novinky, OBČANSKÁ DEMOKRATICKÁ STRANA

Nezaměstnanost v Evropské unii vlivem ekonomických problémů stoupá. V eurozóně už dosáhla v průměru 11,2 procenta, v některých zemích je více než polovina mladých lidí bez práce.

Bohuslav Svoboda

Článek

V České republice je situace výrazně lepší. Máme 6. nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii, přitom za vlád ČSSD byla v době hospodářského růstu vyšší než dnes a pohybovali jsme se kolem 17. místa. Pracovní místa vytvářejí především soukromé firmy a podnikatelé. Jsou motorem ekonomiky a nesou kůži na trh doma i v zahraničí. Drobné podnikání je pro mnoho lidí jedinou možností obživy především v regionech s vysokou nezaměstnaností, přičemž živnostníci nemají takové zabezpečení, jako zaměstnanci.

Sociální demokracie chystá dramatický útok na podnikatelský sektor včetně živnostníků zvýšením hlavně přímých daní o 120 miliard korun ročně. Tomu chceme zabránit. Nechceme firmám házet klacky pod nohy a vyhánět živnostníky na úřady práce. Budeme snižovat byrokracii v podnikání, prosazujeme pružnější pracovní trh. To je cesta, kterou jsme se vydali a chceme v ní pokračovat.

Výběr článků

Načítám