Hlavní obsah

Češi si prodlužují léto! Vyrážíme za sluncem, když u nás už prší

Novinky, Foto archiv Exim Tours, a.s.

Čeští turisté přišli na chuť novému trendu. Místo celoročního šetření na jednu jedinou dovolenou si teď dopřejí raději dvě kratší. Zatímco v létě vyrážejí do Středomoří, v podzimních a zimních měsících vyhledávají země s celoročně letním počasím.

Tunisko

Článek

Zatímco dříve Češi šetřili a pak si v létě deset až čtrnáct dní užívali slunce a moře, teď objevili možnost, jak si léto prodloužit. Místo investice do jediné dovolené si tu první zkrátí a odletí za sluncem ještě jednou před Vánocemi nebo po nich.

Požadavky na takzvanou prodlouženou letní dovolenou skvěle splňuje trojlístek zemí, kde jako by léto nikdy nekončilo – Egypt, Tunisko a Turecko.

Země faraónů – Egypt

Jen pár hodin letu a turista se ocitne v zemi, která na něj dýchne mystikou. Od listopadu do dubna se tu teploty pohybují mezi 23 a 30 stupni Celsia a teplota vody neklesá pod 22 stupňů. Je to tak nejpříjemnější období pro objevování dávných civilizací. Největší cestovní kancelář v Česku, Exim tours, nabízí svým klientům 23 různých poznávacích zájezdů. „Poznávací zájezd je vždy kombinovaný s pobytovým. Naši klienti tak mohou objevovat Egypt v celé své kráse při plavbě po Nilu a zároveň si odpočinout v luxusním hotelu u moře. Kromě tradičně vyhledávaných cílů, jakými jsou třeba pyramidy, Údolí králů nebo Luxor, klientům nabízíme například i poznávací zájezd z Taby do Jeruzaléma,“ říká marketingový ředitel CK Exim tours, Stanislav Zíma.

Do Egypta ale nemusí turista mířit jen za kulturními památkami. Dalším obrovským lákadlem je bezesporu Rudé moře, jedno z nejčistších, nejslanějších a nejteplejších moří světa. Právem tak patří mezi nejnavštěvovanější potápěčská místa na planetě. Kromě nádherných korálů a barevných ryb tu lze zahlédnout želvy, delfíny, manty nebo žraloky. Exim tours svým klientům nabízí jak výlety pro certifikované potápěče, tak seznamovací introdive pro naprosté začátečníky nebo dokonce možnost absolvování potápěčského kurzu a získání mezinárodní potápěčské licence PADI.

Méně horké dny lze využít i k hraní golfu. 365 dní v roce jsou tu přístupná mistrovská hřiště se skvělými výhledy na Rudé moře. Exim tours bez problémů zajistí výhodné golfové balíčky, garantuje hrací časy a výborný servis.

Maurské Tunisko

Vybrat si lze ze dvou možností. Kouzelné pevniny, nebo největšího ostrova v severní Africe, Djerby. Rtuť teploměru tu od října do dubna neklesne pod 18 stupňů Celsia. Na začátku podzimu je tu ale s 26 stupni léto ještě v plném proudu. Procházky po dlouhých plážích a koupání jsou tak zaručené.

Kromě opalování a relaxace u průzračně čistého moře nabízí Tunisko i písečné duny nekonečné Sahary, dlouhé karavany velbloudů, solná jezera, datlové oázy, pohoří Atlas a zajímavou maurskou architekturu. Tu lze spatřit nejen při návštěvě starobylého Kartága, přístavního města Monastir nebo jedné z nejúrodnějších a nejnavštěvovanějších oblastí, Hammametu. Malebně položené městské letovisko svého času okouzlilo například Sophii Loren nebo spisovatele Wilda a Flauberta.

Ať už se jedná o fakultativní výlet na Saharu, do starého Kartága, za folklórním večerem nebo poznávací okruh Tuniskem, všemi krásami této země turisty provedou zkušení delegáti CK Exim tours.

Orient na dosah – Turecko

Turecké pobřeží je vedle Istanbulu hlavním turistickým lákadlem země. Vzhledem k jeho rozloze se podnebí v jednotlivých částech Turecka výrazně liší. Jen v prosinci a lednu tu teploty klesají k 15 až 16 stupňům Celsia, jinak se pohybují nad příjemnou dvacítkou. Právě zima je tak ideální dobou k poznávání historických i přírodních krás Turecka. S Exim tours se mohou turisté vypravit třeba na 8denní poznávací zájezd Orient Express Antalya. Prohlédnou si tak Istanbul, „bavlněný hrad“ Pamukkale, Grand bazar s největším množství obchůdků nebo absolvují plavbu po Bosporu, který od sebe dělí dva světadíly, Evropu a Asii.

Mimořádnou nabídkou je „dítě zcela zdarma“. Při rezervaci do 20. 10. 2012 je možné tuto nabídku čerpat v hotelech označených speciální ikonkou.

Turecko je zemí mnoha vůní a vjemů. Co by ale při jeho návštěvě neměli cestovatalé minout, jsou prodejny ručně tkaných koberců a legendární turecké lázně „hamam“.

Jedním z nejnovějších turistických středisek na středomořském pobřeží Turecké riviéry je letovisko Belek. „Přímo na překrásné široké pláži z jemného písku se tu hostům nabízí veškeré představitelné pohodlí a služby. Například k hotelu Sueno Belek lze objednat i golfový balíček nebo 3denní relaxační program,“ doplňuje Stanislav Zíma, marketingový ředitel Exim tours.

Výběr článků

Načítám