Hlavní obsah

Epilace laserem - jak to skutečně je?

Novinky, www.estheticmedical.cz

Laserová epilace je tématem, o kterém se hodně mluví. Bohužel, jak již to bývá, důsledkem toho je šíření různých polopravd, mýtů a někdy dokonce holých nesmyslů o této bezesporu úžasné technologii. Pojďme uvést alespoň ty zásadní na pravou míru.

Ilustrační foto

Článek

Laserová epilace pracuje na principu selektivní fototermolýzy – laserový paprsek je sveden pigmentem do vlasové cibulky. Tepelnou energií laseru jsou zničeny pouze ty vlasové cibulky, ve kterých je přítomen pigment a které jsou v době ošetření v růstové fázi.

Vzhledem k tomu, že v době ošetření je v růstové fázi vždy jen určitý počet chloupků, je třeba ošetření opakovat cca 4x až 6x s odstupem několika týdnů. Výsledek ošetření je individuální a závisí na mnoha faktorech: fototypu pokožky, barvě chloupků a zejména na hormonální hladině testosteronu klienta.

Díky zavádějícím informacím je dnes bohužel často za laserovou epilaci vydáváno ošetření IPL přístroji, které sice pracují na obdobném principu, ale jsou technologicky na nižší úrovni. Kosmetické salony v ČR navíc mnohdy používají nekvalitní IPL přístroje prakticky bez jakéhokoli účinku.

Proto je, i přes veškerá svá omezení, epilace laserem stále nejúčinnější metodou pro redukci nežádoucího ochlupení. Doporučujeme vám jí osobně vyzkoušet v našem estetickém centru ESTHETIC MEDICAL.

Nyní i v rámci probíhající akce!

Ilustrační foto

Výběr článků

Načítám