Hlavní obsah

Zdravý životní styl jsou přírodní matrace

Novinky, prirodni-matrace.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodní matrace jsou originální. Každá matrace je pečlivě ručně vyrobena z přírodních materiálů v Čechách. Neustále čerpáme ze znalostí našich předků. Znovu pro Vás objevujeme zapomenuté tajemství tradice zdravého spánku a šťastného života.

Kolekce Postele Cottonclub

Článek

Každý den spíme v průměru kolem 8 hodin. Spánek je zásadní lidskou činností jako pohyb a strava. Pokud se však každé ráno probouzíte a připadáte si jako po bitvě nebo maratonu, nejste ani trochu odpočatí a potřebovali byste dalších třicet hodin spánku, je na čase zvážit koupi nové matrace, či dokonce celé postele. Je dokázáno, že při spánku naše tělo nejlépe reaguje na přírodní látky. Zdravý člověk chce a potřebuje zdravě spát. Lidé se od nepaměti vyvíjeli společně s přírodou, a tedy i s přírodními materiály - ruku v ruce.

Matrace Mystic Horse v pratelném potahu

Kvalitní zdravotní matrace je investicí, která se Vám několikanásobně vrátí. Matrace musí podpořit Vaše tělo a udržet ho ve fyziologické přirozené poloze celou noc, bez převalování se. Protitlak způsobuje převalování, které ruší spánek a způsobuje časté probouzení a bolesti v oblasti zad. Přírodní matrace neodporují tělu a plně s ním souzní, nevytváří umělé pružení a tlak na kostru a klouby. Dětem přírodní matrace pořizujeme hlavně kvůli alergiím a různým kožním problémům, neboť matrace z přírodních materiálů jsou pro jemnou dětskou pokožku nejpřirozenější, nejjemnější, nedráždí ji a nevyvolávají atopické exémy. Přírodní matrace člověka přirozeně uvolní a usnadňují mu přechod do hlubokého spánku, který má zásadní význam pro relaxaci těla a odpočinek. Přírodní matrace synteticky nestresují živé tkáně organizmu, přizpůsobují se a spolupracují s látkovou výměnou člověka, který potřebuje zdravý spánek. Přírodní matrace na míru, ale také matrace ve standartních rozměrech a složení vyrábíme z čistých přírodních materiálů ručně v Čechách v Podkrkonoší.

Matrace Mystic Horse v pratelném potahu

Zdravé a kvalitní spaní je odpovědí na stres a rychlost dnešní doby. Vaše matrace na míru a zakázku jsme Vám schopni vyrobit a zaslat nejdéle do 3 - 5 dnů od data objednávky. Specializujeme se na kvalitní ruční výrobu. Prodyšnost přírodní matrace je důležitá a téměř povinná pro dobré odvětrávání, které zabrání tvorbě plísní a udržuje tělo v suchém prostředí. Přírodní matrace pro svou strukturu z přírodních materiálů jsou plně prodyšné, neblokují kožní dýchání, které je zásadní pro látkovou výměnu a správnou funkci lidského těla.

Matrace Mystic Horse v pratelném potahu

Materiály pro zdravé spaní

Milióny lidí po celém světě spí a používají bavlněné matrace do postele již tisíce let. Bavlna jako materiál pro matrace je tedy dostatečně otestovaná a její zdravotní přínos pro člověka je tak dostatečně ověřený, vyzkoušený a nezpochybnitelný. Matrace z bavlny jsou příjemné na dotyk a mohou sát značné množství vlhkosti, například potu. I to je jeden z hlavních důvodů, proč se bavlna jako kvalitní přírodní materiál používá pro matrace, přírodní matrace a futony. 100% bavlna je dnes při kvalitní výrobě přírodní matrace do postele stále nejpoužívanějším materiálem. Koňské žíně jako čistě přírodní produkt jsou už stovky let známé i jako velmi kvalitní materiál pro polstrování nábytku, ve stavebnictví, malířství, oděvnictví a jako náplň přírodních matrací do postele. Tento přírodní materiál je neuvěřitelně lehký a přitom vysoce kvalitní. Koňské žíně se u matrace do postele používají z důvodu velké pružnosti, schopnosti akumulovat teplo. Koňské žíně uvnitř matrace perfektně odvádějí vlhkost a zvláště pot. Člověk při spánku ztrácí až jeden litr potu.

Matrace Mystic Horse v pratelném potahu

Matrace do postele z koňských žíní se vyznačuje velmi dlouhou životností. Kokosová vlákna uvnitř matrace nejsou citlivá na vlhkost. Jedná se o obnovitelný přírodní zdroj. Kokosová vlákna jsou skvělým přírodním materiálem pro výrobu matrace, který žádným způsobem nepoškozuje životní prostředí. Výrobní proces kokosových desek, které používáme pro výrobu přírodní matrace, je zcela ekologický a není při něm použito žádných chemikálií a syntetických postupů. Kokosové ořechy se máčejí, aby se dosáhlo oddělení kokosových vláken od těla ořechu. Kokosová vlákna jsou splétána a stlačována do požadovaných tvarů a zbytky po ořezu jsou vráceny zpět na vstup do výroby. Kokos je bez zápachu, elektrostatický, tlumí hluk a nerozkládá se. Ovčí vlna je jako materiál také neuvěřitelně savá, absorbuje vlhkost.

Matrace Mystic Horse v pratelném potahu

Postaráme se, abyste spali zdravě „přímo“ v bavlnce.

Nabízíme Vám možnost si v eshopu nebo v našem Showroom v Praze – Vršovická 7/27 či v Nové Pace 50901, Šlejharova 36 vybrat v Čechách ručně vyrobené kvalitní či luxusní spaní, zejména přírodní matrace a postele z masivu.

Pro další informace o  přírodních matrací navštivte www.prirodni-matrace.cz

Výběr článků

Načítám