Hlavní obsah

Jóga bez tíže

Novinky, Zuzana Klingrová, lektorka

Vyzkoušejte jógu bez tíže v zahraničí známou pod názvem Fly Yoga. Zjistíte, že vaše tělo dokáže za podpory speciální záchytné sítě jógové pozice, které jinak třeba nezvládá. Báječný pocit při cvičení vás vrátí do dětských let a vy se budete v síti vznášet, houpat a protahovat.

Jóga bez tíže

Článek

Tento druh jógy je u nás ojedinělý a nabízí ho pouze Resort Svatá Kateřina na Vysočině a studio Fitlight v Praze. Jóga bez tíže je cvičení jógových pozic ve speciální síti. Lekce je rozdělena na dvě části. První je zaměřena na cvičení a správnou techniku jógových pozic a druhá část má terapeutické účinky, kdy vlivem gravitace dochází k jemnému protažení páteře.

Jóga - Resort Svatá Kateřina

Cvičení jógy bez tíže je naprosto bezpečné. Síť s úchyty je vyrobena ze speciálního materiálu podobně jako padák. Systém připevnění sítě do stropu je pevný a otestovaný zátěžovou zkouškou s pravidelnými kontrolami. Během lekce se učíte postupně využívat síť, která slouží jako podpora a vy se můžete zavěsit třeba hlavou dolů a užít si nádherný pocit uvolnění páteře. Svaly jsou zapojovány jiným způsobem, tělo je střídavě hlavou nahoře a dole a mozek se tak učí pracovat s větším přísunem krve. To přináší příjemnou únavu. Každý sám sebe určitě mile překvapí, jak díky síti zvládne i obtížné pozice, které normálně nezvládá. Před cvičením je nutné 2 hodiny nejíst a vzít si vhodné oblečení: pružné přiléhavé kalhoty, nejlépe s délkou pod kolena a na začátek triko s dlouhým rukávem.

Jóga - Resort Svatá Kateřina

Fly yoga se nedoporučuje těhotným ženám, osobám s vysokým krevním tlakem, s problémy se srdcem nebo se zeleným zákalem. Zdravotní účinky jsou stejné jako u klasických obrácených pozic: cvičení pomáhá při bolesti zad, stimuluje činnost mozku, lymfatického systému, imunitního systému a trávení pomáhá odstranit problémy s nespavostí, náladovostí a depresemi. Je to příjemný způsob relaxace a cvičení. Vyzkoušejte jógu bez tíže a budete mít pocit, že vaše svaly pracovaly jinak, vaše páteř je báječně protažena, a budete se cítit skvěle!

Výběr článků

Načítám