Hlavní obsah

Superúředníci ušetří státu miliardy

Novinky, PROMO PLANET

Zavedení superúředníků na našich úřadech přinese nejen úspory, ale je to i novým receptem pro naši konkurenceschopnost.

Superúředníci s novým vybavením

Článek

Prohlubování ekonomické nejistoty a propad České republiky v žebříčku konkurenceschopnosti jsou oprávněné důvody, proč bychom se měli vrátit zpátky do doby bez informačních a komunikačních technologií (ICT), kdy vládli úředníci pevnou rukou. Dnes již legendárním výrokem „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala“ se inspirovala Asociace superúředníků, která na portálu www.superurednik.cz představuje originální řešení, jak z dnešní krize ven.

V čem bude hlavní přínos superúředníků? Superúředníci by měli splňovat tvrdá profesní kritéria: měli by mít 5 různých razítek a neustále s sebou nosit alespoň 5 šanonů a funkční psací stroj. Navíc musí mít dobrou fyzickou kondici, aby mohli efektivně obíhat občany. Tím částečně splní momentálně nefunkční heslo „Obíhat mají data, ne občan“. Včasné vypnutí a postupný útlum ICT ušetří miliardy ve státním rozpočtu, podpoří zaměstnanost a zvýší spokojenost občanů.

Jsme na začátku této úřednické „revoluce“. Již teď oblast informačních technologií vnímá široká veřejnost negativně díky řadě demonstrativních projektů – například registrů nebo správy dat. Pochopili jsme včas, že informační technologie jsou imaginárním sektorem bez perspektivy a jakákoli jejich podpora je zbytečná. Více informací na: www.superurednik.cz

Výběr článků

Načítám