Hlavní obsah

Kam na dovolenou se psem? Hledejte Pet Friendly hotely

Novinky, Viola Kratochvílová a OREA HOTELS

Je to pokaždé stejné – chcete si vyjet na dovolenou, ale většina hotelů si s pejskem nebo dokonce s kočkou neví rady. V Čechách ale konečně začal fungovat certifikační systém Pet Friendly hotelů – oranžová značka s psí tlapkou Vám zaručí, že si dovolenou užijete nejen vy, ale i Vaši čtyřnozí mazlíčci.

Dovolená se psem je zase o něco jednodušší – byl zaveden nový certifikát Pet Friendly hotelů.

Článek

Od května si můžou všichni majitelé pejsků pískat – vybrat si dovolenou tak, aby na ni mohl i Váš domácí mazlíček, je totiž mnohem jednodušší. V rámci hotelového řetězce OREA HOTELS byl totiž zaveden unikátní certifikát Pet Friendly hotely – označuje všechny hotely, kde jsou perfektně připraveni postarat se nejen o vás, ale i o Vaše zvířátka.

Nedokážete si představit dovolenou bez vašeho pejska nebo kočky? Už nemusíte!

„Stále přibývá hostů, kteří svou dovolenou tráví ve společnosti celé rodiny, a to včetně domácích mazlíčků. Nový certifikát označující Pet Friendly hotely by jim měl v rámci našeho řetězce pomoci s volbou ubytovacího zařízení, které lépe odpovídá jejich potřebám,“ říká Filip Kühnel, generální ředitel společnosti OREA HOTELS.

Kam se psem? Seznam Pet Friendly hotelů

  • OREA Hotel Devět Skal na Vysočině
  • OREA Hotel Excelsior a Monty v Mariánských Lázních
  • OREA Hotely Špičák na Šumavě
  • OREA Wellness Hotel Santon v Brně
  • OREA Hotel Horal v Krkonoších

Misky, pelíšek i krmivo. Pet Friendly hotely slaví úspěch

A jak se liší Pet Friendly hotel od toho normálního? Především je možné v něm půjčit různě velké misky nebo třeba deku, kterou můžete využít jako psí či kočičí pelíšek. Když venku prší, je v hotelu, kam se smí se psem k dispozici ručník na mokré psí tlapky a pokud Váš mazlíček vyloženě nebazíruje na jedné značce krmiva, můžete pro něj dokoupit i to.

Nedokážete si představit dovolenou bez vašeho pejska nebo kočky? Už nemusíte!

Aby hotel dosáhl na označení Pet Friendly, musí také v jeho bezprostřední blízkosti být prostor vhodný pro venčení psů, kde bude k dispozici odpadkový koš se sáčky na psí exkrementy. Podmínkou je také stojan s miskou na vodu umístěný v hotelu a možnost nakoupit pro Vaše mazlíčky nějaké hračky jako jsou frisbee nebo míčky. Dovolená se psem se tak stává zase o něco jednodušší.

 Jak vozit psa v autě?

Pet Friendly hotely nejsou to jediné, co vlastníkům čtyřnohých domácích mazlíčků chybělo ke štěstí. Mnohé od cestování se psem odradí samotná přeprava psa autem. Někteří pejsci jí zvládají dobře, jiní ale dokonce zvrací. Abyste tomu zabránili, omezte v den cestování krmení a dejte pejskovi najíst až po příjezdu do hotelu. V průběhu cesty se psem autem dělejte častější zastávky, zajistěte, aby neměl žízeň a hlavně ho nikdy nenechávejte v autě samotného.

Nedokážete si představit dovolenou bez vašeho pejska nebo kočky? Už nemusíte!

Chci se najíst v restauraci. A co pes?

A když se po celodenním výletu chcete odměnit nějakou dobrotou v hotelové restauraci, není nic horšího, než zamknout svého mazlíčka na pokoji. Pet Friendly hotely proto umožňují pejskům i vstup do restaurace, kde jim je opět k dispozici miska s vodou. Přestože v Pet Friendly hotelech bude mít Váš pes nadstandardní servis, nezapomeňte mu vzít jeho oblíbenou hračku, vodítko, náhubek, obojek a nezbytné pamlsky.

Výběr článků

Načítám