Hlavní obsah

Motocyklové léto na Masarykově okruhu startuje. Vyškolí Max Biaggi soupeře?

Novinky, Automotodrom Brno, a. s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mu jedenačtyřicet, bojí se ho ale závodníci o generaci mladší. Legenda Max Biaggi se opět vrací na Masarykův okruh v boji o další mistrovský titul v šampionátu Superbike. A spolu s ním se o víkendu 20. – 22. července představí rovnou pětice českých jezdců.

Max Biaggi

Článek

Říká se mu „šílený Max“ a na Masarykově okruhu vyhrál už jedenáctkrát. Poprvé před neuvěřitelnými osmnácti roky. A po smolné loňské sezoně, kdy mu titul utekl, je zpět na vrcholu a čeká jej jeden z nejoblíbenějších závodů z celého šampionátu. „Brno mě miluje a já miluju Brno. Je neuvěřitelné, kolik skvělých vzpomínek na tohle místo mám a že pořád přibývají. Je to úžasná trať se skvělým mixem rychlých a pomalejších zatáček,“ libuje si Max v podstatě každý rok.

To samé nemůže říci český jezdec Jakub Smrž, ten na pořádné představení před domácími fanoušky zatím čeká. Letos mu jej zkomplikuje zranění, které utrpěl po kolizi s Jonathanem Reou. Českým fanouškům by ale mohl spravit chuť Ondřej Ježek, který letos jezdí nově v třídě Superstock 1000. V Brně jej čeká souboj s týmovým kolegou, Slovákem Tomášem Svitkem a dalším Čechem – mladým talentovaným jezdcem Janem Halbichem.

Závodní víkend Superbike startuje už 20. července na Masarykově okruhu. Vstupenky jsou až do 15. července za zvýhodněné ceny, ale i potom si víkend se špičkovými motocyklovými jezdci užijete doslova za pár set korun. Ceny třídenních vstupenek začínají už na 600 korunách.

Výběr článků

Načítám