Hlavní obsah

Zažeň nudu díky euro-dotacím

Komerční článek

Skvostná, nonšalantní, magická a překrásná – všemi těmito přívlastky se pyšní metropole v samém srdci Evropy, ano, řeč je o Praze – nádherném a především zábavném městě, které téměř jako New York nikdy nespí.

Zahrada Kinských

Článek

Praha stejně jako řada dalších významných měst světového formátu nabízí řadu možností, jak strávit volný čas s rodinou či přáteli. Je skutečně zcela na vás, zda se vypravíte poznávat krásy architektonických skvostů, navštívíte její divadla, která vás přímo očarují či jen tak zavítáte do romantických zákoutí staré Prahy a necháte na sebe dýchnout kouzlo dob dávno minulých. My vám toho ale nabízíme mnohem víc!

O velkých městech se říká, že jsou to většinou „království betonu“, tzn. velké množství budov koncentrující ještě větší množství lidí. Ano, někdy tomu tak bohužel skutečně je, ovšem tohle rozhodně není případ Prahy.

Už jste navštívili některý z pražských parků či zahrad? Ne? Tak to musíte určitě napravit, protože je až neuvěřitelné, kolik zeleně je možné najít v hlavním městě. Pokud tedy toužíte po prožití klidného letního sobotního či nedělního odpoledne, vyberte si z široké škály pražských zahrad, parků či lesíků.

Jste-li vášnivým cyklistou, milovníkem in-line bruslení či dáváte přednost klasickým procházkám, všechny vaše potřeby budou uspokojeny. Ladronka, přírodní park Dubeč, zahrada Kinských, Havlíčkovy sady, Malešický park, to vše je pouze drobný výčet možností kam zavítat a strávit tak pár příjemných chvil na čerstvém vzduchu.

Zajímavostí je, že všechna tato zelená zákoutí vznikla za výrazného přispění Evropské unie, konkrétně díky Operačnímu programu Praha – Konkurenceschopnost, který krom dalších aktivit podporuje právě vznik i těchto míst.

Není nic příjemnějšího, než zakončit nedělní odpoledne lahodnou kávou a sladkým dortíkem. Praha nabízí řadu kaváren a cukráren, ovšem co zkusit opět něco netradičního?

V Praze existují podniky, které pomáhají integrovat různě znevýhodněné skupiny spoluobčanů. Takovými jsou i právě zmiňované kavárny a cukrárny, které umožňují např. osobám s mentálním handicapem zapojení do pracovního procesu. Cukrárna Vesmírna nebo Ta Kavárna budou pro Vás to pravé.

Jejich návštěvu vám můžeme vřele doporučit, protože snaha těchto znevýhodněných osob učit se, pracovat a aktivně se zapojit do běžného lidského života vás naprosto uchvátí stejně jako jejich bezprostřednost a laskavost.

Vznik tohoto typu podniků podporuje druhý operační program pro Prahu, kterým je Operační program Praha – Adaptabilita, který je orientován na neinvestiční projekty.

Oba operační programy spravuje Magistrát hlavního města Prahy, konkrétně odbor evropských fondů, který pořádá dne 30. 6. 2012 od 14:00 hodin dětský den na Ladronce. Podrobnosti k této akci naleznete na webových stránkách www.oppa.cz a www.oppk.cz. Pro děti je připraven bohatý program, neváhejte tedy a přijďte se s vašimi dětmi pobavit a užít si spoustu legrace.

Výběr článků

Načítám