Hlavní obsah

Nejrychlejší vrata světa přinášejí největší úspory energie

Novinky, EFAFLEX - CZ s.r.o

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolehlivost, úspornost, inovace a špičkový servis. To vše dnes firmy očekávají od řešení pro svůj byznys. Výjimkou nejsou ani průmyslová vrata. Ideální volbu, která kombinuje všechny uvedené charakteristiky, představují rychloběžná vrata EFAFLEX.

Rychlost: základ úspěchu

Článek

Rychlost vrat: klíč k úspoře energie

Cílem konstruktérů EFAFLEX je už 40 let vytvářet vrata, která uživateli budou nejen dobře sloužit, ale pomohou mu i s úsporou peněz, času a energie. Klíčovou vlastností výrobků EFAFLEX je proto rychlost. Nejrychlejší model  je s tempem otevírání až 4 m/s gepardem mezi vraty. Bezkonkurenční rychlost vratům umožňuje patentované provedení, kdy se vratový list nenavíjí přímo na hřídel, ale bezdotykově se svine po spirálové dráze do vymezeného prostoru. Geniální nápad šetří náklady na několika frontách. Vysoká rychlost otevírání a zavírání brání úniku tepla mezi prostory nebo ven z budovy a přispívá k úspoře energie. Šetření energií umocňuje další patentovaný nápad: tepelně oddělené izolační lamely EFA-THERM® vyplněné polyuretanovou pěnou. Díky rychlosti vrat se také minimalizují čekací doby před nimi, což významně zrychluje logistiku ve firmě.

Video

Rozměry, barva i doplňková výbava vrat na míru  

Tým EFAFLEXU ví, že každý klient vyžaduje řešení navržené podle svých potřeb. Proto portfolio zahrnuje hned čtyři série typů vrat, přičemž všechny lze vyrobit v prakticky libovolných rozměrech. Každá z nich EFAFLEX navíc nastaví doslova na míru: od vedení listu dle prostorových možností přes lakování v libovolné barvě až po doplňkovou výbavu. I zde se projevuje inovativní myšlení – např. v laserovém skeneru EFA-SCAN®. Snímá oblast před vraty, a pokud zaznamená blížící se vůz nebo člověka, bleskurychle vrata otevře bez zásahu personálu. Pohybuje-li se však auto podél vrat, skener pozná, že není třeba reagovat. Zkrátka inteligentní a úsporné řešení. Díky variabilitě rozměrů i výbavy se rychloběžná vrata EFAFLEX  uplatňují ve všech odvětvích průmyslu – od automobilového přes strojírenský či farmaceutický až po potravinářský.

Video

Dlouhá životnost a bleskurychlý servis

Mají však vrata EFAFLEX  při své rychlosti i dostatečnou výdrž? Ano – vyvážení, robustní konstrukce a systém pro automatickou opravu přináší dlouhou životnost takřka bez údržby. A pokud je zásah technika nezbytný, EFAFLEX zajistí servis na nejvyšší úrovni , prováděný výhradně vlastními profesionály. Rychlost servisu si nezadá s rychlostí vrat – je-li třeba některou součástku vyměnit, výrobní závod v ČR je schopen dodat nový díl do 24 hodin. To vše zaručuje, že vrata budou vždy připravena plnit své úkoly.

Video

EFAFLEX – 40 let vývoje a inovací

1974    založení společnosti EFAFLEX

1992    první spirálová vrata na světě – zcela nově nastavená laťka pro obor průmyslových vrat

1998    světelná mříž EFA-TLG® – řešení bránící srážkám chrání lidi, vrata i vozidla

2002    nejrychlejší vrata světa s rychlostí 4 m/s

2004    Active Crash System – systém automatické opravy vrat a ochrany proti poškození

2007    nová generace vrat EFA-SST® – revoluce v úspoře energie

2008    laserový skener EFA-SCAN® – unikátní zařízení pro snímání pohyblivých objektů

2012    vrata EFA-SST TK100 do mrazicích boxů – originální řešení pro udržení požadované teploty

Video

Video

Video

Výběr článků

Načítám