Hlavní obsah

Poslední trend při práci ve výšce je bezpečnost = kvalitní žebřík a lešení

Žebříky a lešení jsou nezbytností všude tam, kde potřebujete pracovat ve výšce. Nekvalitní žebřík nebo lešení nepředstavuje jen riziko finanční ztráty, ale především riziko případného úrazu. Výběr správného žebříku nebo lešení tedy nelze podceňovat.

Žebřík 9312-501 v akci za 6.990,- Kč vč.DPH

Článek

Co je hlavním kritériem kvality žebříku? Je to jednoznačně hmotnost žebříků. Na počátku devadesátých let hledali zákazníci lehké žebříky, lehké ve srovnání se starými dřevěnými nebo železnými žebříky. Po dvaceti letech je třeba toto kritérium výběru změnit a hledat „těžké“ žebříky, tedy žebříky, které mají ve stěnách a příčkách dostatek materiálu, aby byla zabezpečena jejich pevnost a stabilita. Dalším kritériem je užitná hodnota žebříku, tedy to co žebřík nabízí navíc nad standardní vlastnosti ostatních žebříků. Jeden takový výrobek Vám tady chceme představit.

O hliníkovém profesionálním žebříku  3x12 příček od renomovaného německého výrobce firmy Hailo můžeme říci, že je „mercedesem“ mezi žebříky. Opěrná výška 800 cm, maximální pracovní výška 900 cm, hmotnost 26 kg, záruka 10 let a navíc oblouková stabilizační pata, která zajistí, pomocí jednoduchého a funkčního mechanismu, že žebřík postavíte i na šikmou plochu, obrubník atd.

Trendem posledních let je nástup fenoménu domácích lešení. Je to díky evropské legislativě, která požaduje, aby se z důvodů bezpečnosti používaly žebříky pouze v případech, kdy je není možno nahradit jiných bezpečnějším prostředkem - lešením. Z tohoto důvodu řada výrobců vyvinula jednoduchá lešení pro domácí použití. Jeden typ stabilního domácího lešení Easy Up  renomovaného německého výrobce firmy Hymer Vám zde nabízíme. Je to dvou modulové hliníkové lešení. První modul umožní zavěšení pracovní plošiny do 3 metru a práci do 5 metrů. Kombinace prvního a druhého modulu nabídne zavěšení plošiny do 5 metrů a práci do 7 metrů. Pracovní plošina má rozměry 1500x 600 mm a nosnost ca 135 kg. Hmotnost jednotlivých modulů je : první 33 kg, druhý 29 kg.

Pojízdné lešení Easy Up

Kompletní nabídku hliníkových žebříků a lešení najdete na  www.zebriky.cz

Výběr článků

Načítám