Hlavní obsah

Detoxikace? Proč ne! Pobyty pod dohledem odborníků jsou stále oblíbenější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojujete s jarní únavou, nebo s několika kily navíc, kvůli kterým se děsíte plavkového období? Zkuste detoxikační program. Pokud vám chybí silná vůle, pomocnou ruku nabízejí odborníci. Dnes už není problém absolvovat detoxikaci v příjemném prostředí lázeňského hotelu nebo na horách.

OREA HOTELS

Článek

Detoxikaci, takový „velký úklid organismu“, by si měl prý čas od času dopřát každý. Dnešní životní styl klade na naše tělo často mnohem větší zátěž, než jakou je schopno samo zvládnout. „Detoxikace je vlastně soubor procedur, které odstraní z těla toxiny, odumřelé buňky, přebytečné soli i tuky,“ vysvětlí vám odborníci na zdravý životní styl. Měla by tělo vrátit zpátky do rovnováhy a působit jako prevence proti onemocněním.

A zatímco dříve se Češi, co se týká péče o svůj organismus, spíše odbývali a o podobných procedurách nechtěli ani slyšet, dnes se s nejrůznějšími programy pro zdraví roztrhl pytel. Moderní wellness a spa centra při hotelech nabízejí jak programy proti stresu a obezitě, tak nejrůznější pobyty s cílem odbourat únavu a nastartovat organismus. Přijet je možné na dva dny, výjimkou nejsou ale ani týdenní intenzívní kúry.

Co vás při detoxikaci vlastně čeká?

Ráno snídaně, často sestavená výživovým poradcem, dopolední procedury, oběd, odpolední procedury, podle polohy hotelu doplněné o kolo, tenis nebo turistiku – tak vypadá běžný detoxikační program . Seznam a pořadí konkrétních procedur jsou obvykle individuální a nastavené na míru jednotlivým zákazníkům. Ne každému dovoluje zdraví absolvovat všechny procedury.

Standardem jsou masáže, ať už klasické nebo speciální medové, čokoládové, reflexní, masáže ajurvédské, kyslíkové nebo lávovými kameny, klienty nemine, pokud jim to umožňuje zdravotní stav, i pobyt v sauně, zábaly nebo rašelinové koupele. Méně tradiční, ale dnes už poměrně rozšířené, jsou potom baňkování, kyslíková terapie, uhličité koupele nebo pobyt v kryosauně.

Zhubnout do plavek!

Právě v tomto období před létem hlásí hoteliéři zvýšený zájem o programy zaměřené na zeštíhlení a odstranění tuku. „Zeštíhlující kúra je ideální start pro ty, kteří nemají dost silnou vůli,“ říká k tomu výživový poradce, který při podobných pobytech celý týden radí jak zdravě zhubnout, sestavuje výživové plány na míru a s trochou nadsázky naučí klienty správně jíst. Při vstupní konzultaci nastaví týdenní program, v té výstupní pak poradí správné návyky i pro další dny a týdny.

Zároveň s tím účastníci absolvují terapie a procedury speciálně cílené na boj proti tukovým polštářkům a celulitidě. V ceně podobných pobytů tak bývá i volný vstup do fitness, bazénu, zábaly, aqua gymnastika nebo sauna.

Detoxikujte ve dvou!

Ti, kdo si chtějí detoxikaci spíše užít, absolutně relaxovat a nechat se rozmazlovat, mohou přijet jen na víkend. Dopřát si mohou třeba medovou detoxikační masáž, která z pórů a tkání vytáhne nečistoty a zároveň ho „vybaví“ chybějícími minerály a vitaminy. Oblíbená je i čokoládová masáž nebo masáž za pomoci lávových kamenů.

Podobný typ romantických wellness pobytů  rády využívají dvojice, pro které personál připraví malý dárek na pokoj, romantickou večeři při svíčkách nebo společnou aroma koupel. Přijet na víkend už dnes mohou do hotelů s certifikátem „baby friendly“ ale i rodiče s menšími dětmi.

Výběr článků

Načítám