Hlavní obsah

Nový web nabízí důležité informace o destinacích pro dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete dovolenou a hledáte potřebné informace o cestovatelských nemocech a jejich prevenci? Nevíte, do jaké země vás bez některých povinných očkování nepustí nebo jaké číslo na dovolené volat a kam se obrátit, když se ocitnete v úzkých?

GlaxoSmithKline

Článek

Nový web www.bezpecnadovolena.cz nabízí úplná a přehledná doporučení týkající se ochrany zdraví při cestování po celém světě. Naleznete zde také informace o tom, kde se můžete nechat naočkovat a kdy před odjezdem očkování zahájit, abyste si dovolenou bezpečně užili. Web dále poskytuje adresy českých ambasád a důležitá telefonní čísla pro volání na policii, hasiče a zdravotní záchrannou službu pro všechny země. Na stránkách se můžete zapojit i do vědomostní soutěže o GPS navigace a nabité karty na nákup paliva.

Ať už se chystáte do Chorvatska, Turecka, Egypta nebo do Thajska, vyplatí se vám ověřit si epidemiologickou situaci ve vámi zvolené destinaci.  Cestovatelských nemocí existuje mnoho, proti některým z nich se lze chránit očkováním. Základním očkováním každého cestovatele by mělo být mimo jiné očkování proti žloutence typu A a B. Proti kterým nemocem se máte mít na pozoru ve vámi zvoleném místě, můžete najít na novém webu www.bezpecnadovolena.cz.

 Vakcíny Twinrix a Havrix jsou vázány na lékařský předpis a nejsou hrazeny z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Před aplikací vakcín si pozorně přečtěte příbalovou informaci. O ochraně proti žloutence typu A a B se poraďte se svým lékařem.

Výběr článků

Načítám