Hlavní obsah

Prestižní Salón vín ČR ocenil vína z Habánských sklepů

Novinky, Lenka Štembrerová

Vína z Habánských sklepů potvrdila, že patří mezi nejkvalitnější vína v České republice. Dokazuje to jejich šestinásobné zastoupení v prestižní přehlídce Salón vín ČR. Ten každoročně prezentuje 100 nejlepších vín z Moravy a Čech.

Původní Habánský sklep postavený roku 1614

Článek

Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích tzv. Habány roku 1614, v dobách největšího rozmachu vinařství na Moravě.

Habáni byli skupina reformních novokřtěnců, kteří se na Moravě proslavili jako skvělí řemeslníci, úspěšní vinaři a zakladatelé vinných sklepů.

V největším z habánských sklepů dnes sídlí a vyrábí víno společnost stejného jména – Habánské sklepy. Dodnes sklep návštěvníky uchvátí atmosférou starých časů.  Více o Habánských sklepích naleznete zde.

Čas pokročil o čtyři staletí a Habáni z Velkých Bílovic již dávno odešli. To podstatné z jejich doby však v Habánských sklepích přetrvalo: houževnatost a pracovitost zdejších vinařů, úcta k půdě a révě i pečlivý dohled na každou fázi výroby vína. Díky tomuto dědictví vznikají i dnes v Habánských sklepích unikátní vína s neopakovatelným charakterem – vína, která mají duši. Stejně jako před čtyřmi staletími.

Oceněná vína z Habánských sklepů si můžete zakoupit na e-shopu www.osobnivinoteka.cz

Výběr článků

Načítám