Hlavní obsah

Cenu pojištění stále více ovlivňují schopnosti řidiče

Novinky, ČSOB Pojišťovna, a.s.

Cenu povinného ručení stále nespravedlivě vypočítává většina pojišťoven na českém trhu. Při stanovení ceny hledí na parametry vozidla, místo na to, zda ho řídí dobrý nebo špatný řidič. Jedna pojišťovna už takto ale cenu počítá.

Není podstatné, jaké auto vlastníte, ale jaký je řidič.

Článek

První věc, která zpravidla při vypočítávání ceny povinného ručení většinu pojišťoven zajímá, je kubatura vozidla. Volně přeloženo „čím větší máte auto, tím více zaplatíte“. Doba se ale mění, nové systémy jsou schopny lépe pracovat s údaji nikoliv o autě, ale o řidiči.

Jedna z prvních pojišťoven, která takto začala cenu vypočítávat je ČSOB Pojišťovna. Při výpočtu sazby povinného ručení nehledí tolik na auto, ale na jeho řidiče. Konkrétně řečeno na jeho škodní historii - tzn. počet měsíců odjetých bez nehody, dále na jeho věk, bydliště… Není pro ni tak podstatné jaké auto vlastníte, ale jaký je řidič. Na atraktivní cenu si tak mohou přijít nejen majitelé menších aut, ale i vlastníci větších luxusnějších vozů.

Navíc pokud klient doposud havarijní pojištění neměl, umíme jeho bezeškodní měsíce z povinného ručení zohlednit i v ceně havarijního pojištění - bonus mu převést. Variabilita produktů pojištění aut, včetně celého spektra možných připojištění, je u ČSOB Pojišťovny samozřejmostí.

Výběr článků

Načítám