Hlavní obsah

Jarní Vídeň rozkvétá

Novinky, Österreich Werbung - organizační složka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň prožívá jaro více než jiná velkoměsta: přes polovinu jejího území totiž tvoří plochy zeleně a Vídeňané dobře vědí, jak využít jejich jedinečných možností. A díky řadě festivalů Vídeň právě teď předvádí svou slunečnou a rozjásanou tvář.

Vídeň

Článek

Bohatý výběr zájezdů do Vídně najdete na Sdovolené.cz

Císařský okruh v Schönbrunnu

Na zámku Schönbrunn měla císařská rodina k dispozici 1.441 místností. Zdejší zoo zvolená v roce 2010 za nejlepší v Evropě slaví letos 260. výročí. V dubnu se mohou přenést  díky soutěži do Schönbrunnu i cestující pražského metra, kteří přestupují ve stanici Muzeum.

Klimt 2012: Polibek, který mění svět

Letos by jeden z nejslavnějších rakouských malířů Gustav Klimt oslavil 150. narozeniny. Jeho dílo, v čele s obrazem "Polibek" je ztělesněním éry, znamenající průlom směrem k moderně. Jubileum připomínají četné výstavy.

G.Klimt: Polibek - Foto: Belvedere-Wien

Vídeň à la carte

Vídeňská karta přináší více než 210 slev na vstupném a volnou jízdu metrem, autobusy a tramvajemi na 72 hodin jen za 18,50 €. Dítě do 15 let může s držitelem karty cestovat vídeňskou MHD zdarma!

G.Klimt: Polibek - Foto: Belvedere-Wien

Vídeň rozkvétá

Na jaře se vídeňská příroda probouzí v 280 císařských parcích a zahradách. V sadech Volksgarten kvete na 400 odrůd růží. Zámecké parky v Belvederu a Schönbrunnu vystavují na odiv svou barokní krásu.

G.Klimt: Polibek - Foto: Belvedere-Wien

Divadlo a hudba po celém městě

Hudební lesk dodává vídeňskému jaru festival Wiener Festwochen. Státní opera přenáší představení živě před budovu. Začátkem června uvádějí Vídeňští filharmonici zdarma koncert pod širým nebem a na konci probíhá festival Donauinselfest  - největší evropská open air party s volným vstupem!

G.Klimt: Polibek - Foto: Belvedere-Wien

Bohatý výběr zájezdů do Vídně najdete na Sdovolené.cz

Výběr článků

Načítám