Hlavní obsah

Udělejte si pořádek ve svých osobních financích

Komerční článekAir Bank a.s.,

Řada lidí si zkouší evidovat své výdaje. Příliš dlouho u toho ale nevydrží. Nadšení po čase opadá. Řešením může být automatický nástroj, který sám zobrazí výdaje přehledně setříděné podle toho, kde, kolik a za co člověk nejčastěji utrácí.

Koláčový graf, který přehledně porovná skupiny vašich výdajů.

Článek

Tu situaci asi znají všichni. Ať už s použitím tužky a papíru, nebo za pomoci sofistikovaného softwaru pro analýzu osobních financí, po čase zjistí, že dokážou všechny peníze utratit, a přitom příliš neví, za co. Sledování vlastního hospodaření s penězi totiž vyžaduje pravidelnou aktivitu a to zvládne dlouhodobě málokdo.

Z tohoto důvodu Air Bank přidala do internetového bankovnictví novou sekci s názvem Poradna. Ta umožňuje třídit jednotlivé platby z účtu nebo kartou. Zákazníci si nastaví jednoduchá pravidla, podle kterých se platby roztřídí samy. Nebo to nechají na systému Air Bank, který rozpozná, jaké účty patří mobilním operátorům, energetickým společnostem nebo třeba hypermarketům.

Poradně pak zákazníci snadno zjistí, jak se jejich peníze vyvíjí v čase. Mohou sledovat, jak často a kolik platili kartou v hypermarketech nebo jaká část jejich plateb se týká energií. Vidí, jak se vyvíjí zůstatek na běžném účtu, a mohou si tak svoje finance lépe plánovat.

Po obálkách na spořicím účtu je Poradna další nástroj, který dává zákazníkům Air Bank možnost získat lepší kontrolu nad svými penězi. „Samotné obálky naši klienti oceňují, protože je to pro ně přirozený návrat k tomu, na co byli zvyklí od malička. Rozdělují si peníze do jednotlivých obálek, třeba na dovolenou nebo na nákup vybavení domácnosti,“ říká Jakub Feldstein, specialista odpovědný za internetové bankovnictví Air Bank.

Současná Poradna je podle Jakuba Feldsteina teprve na začátku: „Plánujeme její další rozšiřování, i na základě toho, jak ji naši zákazníci budou využívat a jaké budou mít další potřeby pro správu osobních financí.“ Poradnu si mohou vyzkoušet všichni. Každý zákazník může první tři měsíce používat všechny služby zdarma, aby se mohl rozhodnout, jestli je Air Bank bankou, kterou může mít rád.

Výběr článků

Načítám