Hlavní obsah

Jak si nenechat ujet vlak

Novinky, MICROSOFT s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá firma má obavy z konkurence, zájem udržet si klíčové osoby a potřebu využívat moderní technologie. K těm patří také cloud. Tušíte, oč jde?

MICROSOFT s.r.o.

Článek

Po druhé světové válce přinesla 40. a 50. léta jaderné technologie, 60. a 70. léta rakety

a lety do vesmíru, 80. léta se stala věkem počítačových technologií. S 90. léty se objevila mobilní komunikace a poté nastoupil prudký rozvoj využívání internetu.

Koktejl posledních 30 let – počítače, mobilní komunikace a internet – nastartoval tzv. znalostní ekonomiku, která se nás nyní bezprostředně týká. Opírá se o data zpracovávaná pomocí informačních technologií. Pro dnešní firmy jsou proto profesionální e-mail, veřejné webové stránky a kancelářský software absolutní nezbytností. Firmy zítřka, a to i ty menší, by měly umět využívat sdílení dat s dodavateli, zákazníky a mezi zaměstnanci navzájem, nabízet na webu internetové prezentace a školení či komunikovat se svými zákazníky prostřednictvím videokonferencí.

Myslíte si, že je to přehnaný požadavek? Před 10–15 lety jste byli ochotni čekat na nabídky reagující na vaši poptávku i týden, nebo dokonce 14 dní. Pokud dnes nedostanete profesionálně zpracovanou odpověď e-mailem do druhého dne, dáte nejspíše přednost pružnějšímu dodavateli. Je tedy docela možné, že za rok či dva budete požadovat nejen dodání produktu, ale i proškolení formou interaktivního „webináře“.

Slavný hokejista Gretzky prý prohlásil: „Bruslím vždy tam, kde bude puk, ne tam, kde je.“ Firmy musí začít už dnes využívat nové softwarové technologie. Bariéry, jako je náročnost instalace, správy a údržby nebo vysoká cena, překonává tzv. cloud. Dodavatel softwaru provozuje své aplikace ve svém datovém centru a uživatelé ve firmách k nim přistupují prostřednictvím prohlížeče a využívají je jako službu.

Microsoft nabízí cloudové aplikace pod názvem Office 365 – poštu, archiv, antivir, antispam, intranet, web a videokonference – od 130 Kč na uživatele na 1 měsíc. Nenechte si tedy „ujet vlak“, připravte svou firmu na budoucnost a přijďte se dozvědět více. Nezávazné prezentace, ukázky a diskuse poskytují zdarma partneři Microsoftu.

Výběr článků

Načítám