Hlavní obsah

Penzijní fond Komerční banky: Reforma není důvod pro odklad spoření na penzi

Novinky, Komerční banka, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Váháte stále se zahájením spoření na penzi? Rozhodnout byste se měli právě nyní. Zajistíte si tím nejen výhody stávajících podmínek penzijního připojištení, ale také možnost volby, jak se svými úsporami na penzi nejlépe naložit.

Pavel Jirák, výkonný ředitel PF KB

Článek

Podle schválené podoby reformy zůstane ve třetím pilíři zachována státní podpora, daňové úlevy i možnost získat příspevky od zaměstnavatele. Pokud však lidé vstoupí do systému doplňkového penzijního spoření, jak se bude nově třetí pilíř nazývat, až po startu penzijní reformy, tedy po 1. lednu 2013, nezískají již garanci nezáporného zhodnocení prostředků tak, jak je tomu u současného penzijního připojištení. Také možnost vybrat si až polovinu naspořených prostředků již po 15 letech spoření zůstane zachována pouze v transformovaných fondech, tedy pro účastníky, kteří si uzavřou penzijní připojištení do konce listopadu 2012.

„Kdo si již na penzi spoří nebo uzavře smlouvu do konce listopadu letošního roku, zajistí si možnost výběru optimální varianty spoření na penzi po startu penzijní reformy. Zjednodušeně řečeno se bude moci rozhodnout, zda je pro něj výhodnější zůstat v původním fondu se všemi garancemi a zachováním možností a výhod současného systému nebo zda bude chtít přestoupit do některého z účastnických fondů, které vzniknou v rámci penzijní reformy,“ uvádí Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

Neváhejte a začněte také spořit na penzi! Smlouvu o penzijním připojištení můžete uzavřít na kterékoli pobočce Komerční banky, u poradců Modré pyramidy stavební spořitelny nebo u našich externích partnerů. Oblíbená cesta ke smlouvě vede také přes internetové stránky www.pfkb.cz nebo telefonicky přes infolinku 800 521 521.

Proč zvolit Penzijní fond Komerční banky?

  • PF KB je nositelem dvou ocenění Nejlepší penzijní fond v ČR pro rok 2011: podle hodnocení prestižního mezinárodního magazínu World Finance a podle finančního serveru Global Banking & Finance Review.
  • PF KB patří mezi největší penzijní fondy na trhu.
  • Očekávané zhodnocení prostředků účastníků za rok 2011 je na úrovni 2 %
  • Každý účastník PF KB získá slevovou kartu Sphere a s ní slevy 5–30 % v síti 9 000 obchodních míst v ČR a SR.
  • Účastníci PF KB mohou využít zvýhodněné nabídky pobytových programů lázeňské a rekreační péče od partnerů PF KB.
  • Účastníci PF KB obsluhují své penzijní připojištení rychle a pohodlně přes bezplatný internetový přístup k penzijnímu účtu.

Výběr článků

Načítám