Hlavní obsah

Zpáteční cesta se proměnila v horor

Novinky, DIRECT Pojišťovna, a.s.

Dva malí uličníci řádili ve dvoupokojovém bytě. Rodiče Ilona a Martin byli zoufalí. Rozhodli se, že kluky unaví výletem.

DIRECT Pojišťovna, a.s.

Článek

Přizvali ještě přátele a rozjeli se ve dvou autech otestovat sílu jarního sluníčka. Cílem byla Mekka všech Čechů, hora Říp. Když Martin s vypětím všech sil vytlačil kočár s mladším synem na vrchol „středočeského Olympu“, všichni na vlastní kůži pocítili, že jarní slunce má mnohem větší sílu, když ho sledujete oknem z pohodlí vašeho bytu, než z vrchu Řípu. Naše vlast sice oplývá mlékem a strdím, ovšem určitě bychom si nestěžovali, kdyby praotec došel až k moři. Po cestě z kopce už se šlo veseleji. Probírala se tradiční témata. Výchova dětí, zaměstnání a auto.

Přátelé Martina a Ilony si pochvalovali, jak přešli se svým autem k DIRECT Pojišťovně a dostali 2 měsíce povinného ručení i havarijního pojištění zdarma. Mluvili i o novince DIRECTu o pojištění proti špatnému stavu vozovky. Martin hned poznamenal, že je se svojí pojišťovnou spokojený a že jsou silnice v jejich okolí dobré. Nové pojištění určitě nevyužije. Už brzo se měl přesvědčit, jak se mýlí.

Když se vrátili na parkoviště pod kopcem, přituhovalo a začalo se smrákat. Ilona s Martinem se rozloučili s přáteli a vydali se po vlastní ose domů. To, co zažili, se dá bez nadsázky přirovnat k hororu. Silnice, která se vinula mezi vesničkami kolem Řípu, místy připomínala minové pole po výbuchu. „Ta asfaltka byla v tak dezolátním stavu, že už to nemohla být ani komunikace třetí třídy. Spíš to byla pětka,“ dodává naštvaně Martin. Myslel, že tam někde nechá kolo. Připomněl se mu rozhovor s přáteli i to, jak říkali, že podle nějakého nezávislého průzkumu změnou pojišťovny ušetří 71 % řidičů.

Večer, když vyčerpané děti usnuly, sedli Martin s Ilonou k internetu. Přechod k DIRECT Pojišťovně trval jen 7 minut a rovnou si pořídili i pojištění proti špatnému stavu vozovky.

„A když si příště na špatné silnici poškodím výfuk, nemusím to řešit. Škodu mi vyplatí DIRECT,“ chlubí se Martin.

Výběr článků

Načítám