Hlavní obsah

Zillertalu se říká nejaktivnější údolí světa

Novinky, EXIM Tours

Za lyžařský ráj lze považovat Rakousko. Je zde na 6 600 km skvěle upravených sjezdovek v nadmořských výškách až do 3 450 m nad mořem. Právě tím i pro kvalitu nabízených služeb se stalo měkkou všech lyžařů. Lyžování v Rakousku bývá pro vyznavače tohoto zimního sportu vrcholným zážitkem.

Foto archiv EXIM Tours

Článek

Ať jste začátečník, zkušený lyžař, nebo si chcete užít lyžování s celou rodinou, stačí si jen vybrat vhodné lyžařské středisko. Společným rysem Vaší dovolené v Rakousku se stane domácí, rodinná atmosféra v útulných, stylových penzionech, apartmánech či hotelích a pohostinnost místních hostitelů.

Zillertaler Super Skipas platí pro celou oblast Zillertalu ve všech jeho skiareálech, navíc i pro skiareál Wildkogel.

Lyžaři mohou využít na 91 modrých sjezdovek - 166 km, 151 červených - 410 km, 22 černých - 83 km. K dispozici je též 93 vleků, 62 sedaček, 332 km běžeckých tratí i 8 funparků.

Zillertal nabízí též snowtubing, skialpinistické tratě, sáňkařské dráhy, přes 300 km upravených běžeckých tratí, paragliding, kryté tenisové kurty, squash i indoor golf,  vodní světy v Mayrhofenu, Fügenu, restaurace, bary, diskotéky i celoroční lyžování na ledovci Hintertux, kde se dá jako na jediném rakouském ledovci lyžovat po celý rok.

Běžkařské tratě se rozprostírají většinou v údolích. Některé na náhorních plošinách a k jejich dosažení je nutné využít lanovek.

Pro „nelyžaře“ se nabízejí i nádherné pěší túry - například  lehká trasa s překrásným panoramatickým výhledem, půvabné vandrování zillertalskou krajinou,  vycházka nad údolím či výstup na Ahornspitze, výšlap na třítisícovku Schönbichler Horn a další místa.  Zejména ti dříve narození ocení neustále se zkvalitňující síť upravovaných zimních turistických cest. Noční sáňkování v mnoha střediscích a další sportovní aktivity oceňuje zejména mladší generace.

Tyrolsko je i gurmánským požitkem. Téměř všude si můžete pochutnat na jablečném závinu, trhanci z palačinkového těsta, vynikajícím grilovaném masu, nejlepších italských těstovinách i na čerstvých plodech moře, a zapít domácí grappou.

Pro našince je lyžování v Rakousku velmi zajímavé i z důvodů relativní blízkosti této alpské země k českým hranicím. Z  Prahy 550 km, z Brna 600 km a z Bratislavy na 560 km.

S nabídkou výborně umístěného ubytování s přístupem k nejlepším sjezdovkám i cest pro pěší turisty přišla od letošní sezóny největší cestovní kancelář v ČR – EXIM Tours, specialista na charterové lety k teplým mořím po celý rok. Vybrala celou škálu ubytování od jednoduchých objektů pro nenáročnou klientelu až po hotely s vysokým standardem služeb. Nahlédnout lze do nového katalogu Exim Tours Lyžování ve všech pobočkách, nebo na on-line internetových stránkách.

Výběr článků

Načítám