Hlavní obsah

Nové odrůdě orchidejí pomohla vyrůst láska

Novinky, Kraft Foods, ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela nový druh orchidejí se podařilo vyšlechtit zahradnici z Osoblažska. Žena původně jen uvažovala, jak překvapit manžela-botanika originálním dárkem.

Vášnivá zahradnice Anna H. si troufla pustit se do šlechtění rostlin kvůli manželovi. „Chtěla jsem mu originálním způsobem vyznat lásku,“ říká.

Článek

Nově vyšlechtěná orchidej má květ zvláštní nafialovělé barvy a její vůně připomíná čokoládu. Manžel dostane novou odrůdu orchideje jako dárek na Valentýna. „Chtěla jsem ho překvapit originálním dárkem, který by ocenil. Nejsem žádná zahradnická začátečnice, přesto jsem na šlechtitelství nikdy nenašla odvahu. Ale pro manžela si troufnu udělat hodně,“ vypráví Anna H. a pohledem se dotkne zelených lístků v truhlíku.  Ji samotnou šlechtitelský úspěch překvapil.

Odvahou překonat pohodlí a vlastní hranice, aby udělala radost manželovi, může Anna H. aspirovat na vítěze v soutěži o nejzamilovanější pár České republiky. Letos ji u příležitosti svátku sv. Valentýna vyhlásila Milka. „Hlavní myšlenkou soutěže o zájezd do Paříže, romantickou večeři a šperky s komponenty Swarovski je troufnout si udělat pro milovanou bytost něco výjimečného,“ vysvětluje Markéta Kristlová, Assistant Brand Manager Milka. „Na Facebooku jsme vytvořili soutěž pralinek I love Milka o nejzamilovanější pár . Každý tam může napsat, jak moc miluje svého partnera, a hlavně co všechno si pro něj troufá udělat,“ upřesňuje Markéta.

Výběr článků

Načítám