Hlavní obsah

Žaluzie namísto klimatizace? Ano, ScreenLine!

Novinky, ScreenLine CZ a.s.

Integrované meziskelní žaluzie přestavují optimální řešení pro nadcházející zimní období, ale spoustu práce odvedou i v létě. Kromě světla totiž dokáží snadno odstínit a regulovat i teplo, což je základní rozdíl oproti tradičním žaluziím. Vhodným použitím proto nahrazují i klimatizaci.

Článek

Stínicí technika je vítanou součástí každé chytřejší stavby či bytu. Množství druhů a provedení však může laikovi způsobit noční můru.

Jakou variantu tedy vybrat? Venkovní žaluzie nabízí oproti vnitřním mnohem více možností. Zjednodušeně – kromě světla v létě nevpustí do domu ani teplo. Vyžadují však pravidelnou údržbu a jejich provoz je ve ztížených povětrnostních podmínkách problematický. Druhou možností jsou vnitřní žaluzie. Ty se ale dnes používají snad jen u nás a přičítat to můžeme všeobecné porevoluční deformaci. Tyto žaluzie dokáží pouze stínit světlu. Neporadí si s teplem, které zejména v letních měsících do interiéru výrazně proniká a v zimě způsobuje rosení oken. Do karet jim však hraje cena a dvacetiletá tradice. I to je jedním z důvodů, proč mezi největší světové výrobce vnitřních žaluzií patří právě ČR a ne některý z jižních států. Tam v tom mají jasno.

Z mnoha hledisek se jako optimální volba jeví integrované meziskelní žaluzie, které jsou přirozenou součástí okna a nabízejí stejnou funkčnost jako venkovní varianta. Jedná se o žaluzie usazené v meziprostoru izolačních skel. Mají tedy rám okna bez narušení.

Říkají o nich, že jsou výjimečné

Uživatelé, kteří se rozhodli pro integrované meziskelní žaluzie ScreenLine, si je nemohou vynachválit. Uživatelský komfort a prokazatelné úspory energie z nich dělají velmi pohodlnou investici s návratností.

Jaké tedy doopravdy jsou? Nabízejí stejnou funkčnost jako venkovní žaluzie, ale na rozdíl od nich jsou absolutně bezúdržbové. Nijak neovlivňují izolační vlastnosti skel, ale naopak ještě vylepšují jejich tepelné vlastnosti. Jejich životnost se rovná životnosti samotného okna, mimo jiné také proto, že nemají žádné mechanické spoje pro ovládání. Vše je řešeno bezdotykově, magneticky a to buď manuálně, nebo automatizovaně. Žaluziím nehrozí vnější poškození ani na ně nesedá prach a svým umístěním přirozeně usnadňují čištění oken.

Ovšem hlavní výhoda integrovaných meziskelních žaluzií ScreenLine spočívá v práci s dopadajícím tepelným zářením. Zatímco tradiční vnitřní žaluzie dokáží zastínit pouze sluneční svit a s paprsky ve formě tepla si už neporadí, integrovaná meziskelní dokáže regulovat i tento zásadní faktor. V létě se tak do interiéru domu či bytu dostane mnohem méně tepla. Což zlepšuje celkový komfort a v případě instalované klimatizace představuje i značné energetické úspory. Největší efekt je pochopitelně patrný na světlých a jižních částech domu či bytu. V mnoha případech tak není ani potřeba klimatizaci zapínat, o příjemnou teplotu se postará vhodně nastavený profil žaluzií. V zimě toto řešení mimo jiné zabraňuje nechtěnému rosení oken a nabízí jednoduchou regulaci pronikajícího tepla bez omezení stínění.

Bližší informace na www.screenline.cz

Výběr článků

Načítám